Gå til sidens hovedinnhold

Sølvguttene opptrer i Ski

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: I morgen venter en riktig godbit i Rådhusteatret i Ski når Sølvguttene inntar scenen. Sølvguttene er en institusjon i norsk sang og musikkliv, og har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser.

Fredrik Otterstad, dirigent for Sølvguttene, lover spennende toner når koret ankommer Rådhusteatret torsdag.

– Folk kan forvente seg mye spennende musikk med litt forskjellige besetninger. I første avdeling skal hele koret synge klassisk musikk fra renessansen og frem til i dag. Deretter skal mindre grupper ha en avdeling alene, før vi avslutter med noen kjente julesanger, forteller dirigent Otterstad.

Forsmak

Sølvguttene er for mange blitt en viktig del av juletradisjonen med sine tradisjonelle julekonserter.
– Julekonsertene starter egentlig ikke før den første adventshelgen. Likevel tar vi med noen julesanger til Ski som kan gi en liten forsmak, sier Otterstad.
 

– Sølvguttene er et av landets beste kor, og jeg forventer å kunne nyte vakker sang fra scenen, sier Rådhusteatrets Håvard Refsdal.

Flere lokale

Sølvguttenes konsertkor består av 40–50 gutter mellom 8 år til stemmeskiftet, samt 15–25 voksne sangere. Fredrik Otterstad forteller at det er mange Follo-innslag i koret.
 

– I løpet av de siste tre-fire årene har det sikkert vært med 15 gutter fra Follo-området. Nå er det ca. fem-seks stykker. Jeg synes det er helt topp at det kommer inn mange dyktige gutter fra den regionen, avslutter Otterstad.