Gå til sidens hovedinnhold

Sang og fellesskap er rammen rundt årets kulturfest

Internasjonal festdag 16. april

Artikkelen er over 5 år gammel

Alle krefter samler seg for å gjøre årets kulturfest til en dag som inkluderer alle Ås-borgere, unge som gamle.

ÅS: For femte år på rad arrangeres den internasjonale festdagen lørdag 16. april. Årets tema er Sang og Fellesskap. Sang fordi Ås er en syngende kommune. Fellesskap for å få anledning til å bli kjent med de mange nye som kommer flyttende til Ås.

– Vi fyller hele Kulturhuset med aktiviteter både på dag og kveld. Vi starter kl. 11 og da blir det workshops med sang og korsang. Avslutningsvis blir det allsang under ledelse av Ulrika Bergroth-Plur. Det blir også anledning til å lære jodling, forteller Ellen Sibe Kråkenes ved Ås Bibliotek.

Fellesskapet som er det andre temaet, fordi Ås er en kommune med asylmottak og mange flyktninger. Beboerne på Bjørnebekk har tatt på seg å lage mat fra sine hjemland. Det kan bli mange spennende smaker.

Det vil også bli montert en utstilling med bilder av Knut Werner Alsén.

– Det er en utstilling som viser strendene i Hellas, sier Alsén som vil fortelle historiene bak bildene.

I Hellas møtte han Cecilie Hesselberg Løken, en norsk frivillig, som også er profesjonell musiker. Hun kommer til kveldsarrangementet for å holde en minikonsert.

Spørsmål som hvordan man kan møte flyktningene som mennesker kan man få svar på hos Røde Kors og Refugees welcome to Ås. De vil informere om ordningen med flyktningguide og ta imot nye ideer.

– Dette blir en familiedag og vi håper mange blir med, både på dagen og om kvelden, sier Sibe Kråkenes.

Les også: Internasjonal fest i Ås

Kommentarer til denne saken