Kunst som utrykker skjønnhet og balanse i naturen som motvekt mot en klode som lider

Av

Kunstutstilling med Jorunn Orset  fra Kråkstad på Galleri Art To Be i tiden 12.-20. oktober!

DEL

FOLLO: Jorunn Orset bor i nabokommunen Ski, nærmere bestemt i Kråkstad, nesten bare et steinkast fra Tomter. Hun er imidlertid født og oppvokst på Nordmøre, men har som voksen slått seg ned på østlandet. Hun jobber med sin kunstneriske virksomhet i Atelier Norderås i Ås. Her jobber hun i et kunstnerfellesskap, noe som gir grobunn for kreativiteten.

Mange av maleriene hennes preges av hennes oppvekst rundt Sunnmørsalpene, en dyp kjærlighet til natur og fjell. Naturen er derfor også den største inspiratoren for henne. Den kommer til henne gjennom værets skiftninger, fjellenes grasiøse former, farger og former fra mikronivå i skog og vann, til vidder og fjellrekker. Himmel, luft og lys er sentrale elementer, og som ofte et språk for indre liv. Dette uttrykkes gjennom farger, tekstur og ulike maleteknikker oftest som akrylmalerier på lerret, men også gjennom alkoholblekk på papir.

Utdannet lærer

Hun er utdannet lærer, og tok et år på Statens Lærerhøgskole i Forming (Høyskolen i Oslo/avd.estetiske fag) med hovedvekt på tegning. Hun har vært på en rekke kurs, med blant andre Reidar Finsrud, Fritjof Hoel, Jan-Ove Tuv og ulike kurs på Nydalen Kunstskole. Interessen har økt gradvis, og utviklet seg i retning av billedkunst og maling. Jorunn jobber fremdeles som lærer i Ski kommune, men jobber redusert for å gjøre plass for billedkunsten.

I tillegg til utstillinger gjennom Ski maleklubb og ulike messer og stands, har hun hatt to separatutstillinger på Ås stasjon.

På vernissagen lørdag 12. oktober kl 14 vil det bli et musikalsk innslag av Birgitte Elin Bjørnstad med el-piano og sang, hun vil også spille litt taffelmusikk underveis under åpningstimene.

Utstillingen åpner lørdag 12. oktober kl 14.00 og holdes åpen hver dag, unntatt mandag, frem til og med søndag 20. oktober.

Artikkeltags