Baker’ns julegalleri på Stjernetorget

PÅ PLASS: Også denne førjulen er billedkunstneren Jan Baker på plass med et minigalleri på Stjernetorget i Ski storsenter.  

PÅ PLASS: Også denne førjulen er billedkunstneren Jan Baker på plass med et minigalleri på Stjernetorget i Ski storsenter.   Foto:

Av

Billedkunstneren Jan Baker trår til med førjulsgalleri på Stjernetorget i Ski Storsenter i år igjen. Men den interesserte må raske på. Lørdag kveld demonteres galleriet.

DEL

SKI: - Jeg tror det må være bortimot 7. gang vi slår oss ned med galleri på Stjernetorget sånn rett før jul, mener Jan Baker.

- Det er Ski storsenter som inviterer oss. Det er både positivt og hyggelig å komme i kontakt med andre grupper enn dem som vanligvis dukker opp i galleriene, sier han og blir opptatt med en som er interessert i en madonna, et stort innrammet motiv av en kvinne. I mellomtiden tar Dorrith Baker, hans kone, seg av en annen som er interessert i et mindre motiv.

Store og små motiver

Utstillingen omfatter til sammen rundt 30 store innrammede motiver, som henger på høye utstillingsvegger utlånt fra en utstilling på Nordstrand i Oslo. Utstillingen omfatter i tillegg nesten like mange mindre trykk, «pausebilder» kaller han dem, som ligger utover flere bord.

Motivene er kjente for mange, men Baker’n eksperimenterer stadig med nye farger på eldre motiver slik at de fremstår som helt nye uttrykk. Estetikken og humoren er likevel umiskjennelig, den er hans varemerke, i tillegg til harmonisk fargebruk.

Billedkunstneren på Nordby er en svært aktiv og populær utstiller, spesielt i Follo, men han har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger i Norge forøvrig og utlandet siden debuten i Kunstnerforbundet for nøyaktig 50 år siden.

Jubileum neste år

- Jeg prøver hele tiden å fornye meg, men det er ikke så lett. Nå holder jeg forresten på med et stort maleri av motivet «Kreditorene kommer». Både det og andre malerier er reservert til jubileumsutstillingene neste år, sier maleren som runder 80 år ved juletider 2019. Da blir det store utstillinger i et privat galleri i Hamar og på det kjente galleriet Soli Brug i Østfold.

- Lørdag kveld er det slutt for denne gang. Da plukker vi ned utstillingen etter å ha holdt det gående hele uken fra grytidlig om morgenen til sent på kvelden. Det gjelder å slå til mens vi er her, presiserer både Jan og Dorrith Baker.

Artikkeltags