NORDRE FOLLO: Det var 66 år gamle Bente Åse Søfteland fra Oppegård som mistet livet etter en gasslekkasje på en hytte i Tinn kommune i Telemark mandag.

Etterforskes

Sør-Øst politidistrikt gikk tirsdag ettermiddag ut med navnet på den omkomne i en pressemelding. De pårørende er varslet om dødsfallet, og at navnet på den omkomne vil bli frigitt.

– Politiet etterforsker omstendighetene rundt dødsfallet, men mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak hendelsen, opplyser politiet.

Ifølge Telemarksavisa ble nødetatene varslet klokken 11:45 mandag formiddag, etter at en hytteeier som bodde i nærheten hadde oppdaget to bevisstløse personer på den aktuelle hytta.

Kvinnen ble bekreftet omkommet av lege på stedet, mens mannen hennes ble fløyet til Oslo Universitetssykehus, med ukjent skadeomfang. Tirsdag er situasjonen fortsatt uavklart for mannen, som er i 70-årene.

Under behandling

Når ØB snakker med politioverbetjent Geir Andreassen, leder for etterforskning og forebygging hos politiet i Øst-Telemark, tirsdag, har han ikke ytterligere opplysninger om skadeomfanget, enn at mannen fortsatt er under medisinsk behandling.

Politiet har fortløpende kontakt med de pårørende.

Ifølge Telemarksavisa var politiet mandag ganske sikre på at det var snakk om en gasslekkasje på hytta.

Andreassen sier til ØB at de fortsetter arbeidet med å finne årsaken, og at det kan ta litt tid.

Grunneieren opplyser til TA at paret skal ha eid hytta hvor ulykken skjedde. Politiets krimteknikere var på plass på åstedet mandag.

– Det har vært en propanlekkasje, men hvordan den har oppstått er det ingen umiddelbare svar på. Det vil ta litt tid, opplyser Andreassen til avisen.

Politiet betegner hendelsen som en ulykke, og ingen er siktet etter dødsfallet.

Saken oppdateres.

En kvinne fra Oppegård mistet livet etter en gasslekkasje på en hytte i Tinn. Kriminalteknikere fra politiet jobbet på stedet mandag kveld.