Kvinnene må vente lenger enn herrene

Daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen, tror kvinnene må vente med seriestarten selv om herrene snart kan være i gang.

Daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen, tror kvinnene må vente med seriestarten selv om herrene snart kan være i gang. Foto:

Eliteserien i fotball håper på oppstart i juni. For kvinnenes Toppserie kan det drøye lenger.

DEL

OSLO: Norges Fotballforbund (NFF) har utarbeidet en smittevernfaglig plan med mål om å kunne starte kontakttrening neste uke og seriene på de øverste nivåene i midten av juni. Sist uke ble den erklært forsvarlig av Folkehelseinstittutet (FHI).

Tidligere sportslig leder i Kolbotn, Hege Jørgensen, nå daglig leder i Toppfotball kvinner, tror kvinnene må vente lenger enn herrene på sin seriestart.

Torsdag vil regjeringen offentliggjøre om fotballen får grønt lys til å iverksette planen. Jørgensen forteller imidlertid at toppserieklubbene vil trenge mer tid på seg før de kan oppfylle kravene fra NFF.

– La meg først si at vi har vært involvert i prosessen hele veien og applauderer jobben fotballforbundet har gjort opp mot myndighetene. Men det vil være krevende for Toppserien å innfri kravene slik de er nå, sier Jørgensen til VG.

Krevende krav

I NFFs plan må spillerne følge et strengt regime som blant annet innebærer en begrenset sosial kontakt. De skal ikke gå på jobb eller skole. De skal heller ikke ta offentlig transport, oppsøke butikker eller kafeer.

– Kravet om karantene for spillerne er ekstra problematisk for oss, for vi har veldig mange som er studenter og som har jobb ved siden av fotballen. Det vil selvfølgelig medføre utfordringer for oss. I tillegg vil det komme økte kostnader, blant annet til medisinsk personell og så videre, forklarer Jørgensen til VG.

Daglig leder i Kolbotn kvinnefotball, Einar Engedahl mener man kan dra nytte av erfaringene herrene gjør seg.

– En oppstart av Eliteserien er noe vi kan trekke erfaringer av ganske raskt. Men ting er gjennomgående uavklart. Det gjøres vurderinger nå på hva kravene innebærer og hvordan vi kan etterleve en slik veileder, som for øvrig virker veldig solid. Fremtidsutsiktene er relativt gode, men det er noen utfordringer som vi må jobbe mer med. Det ser vi, sier Engedahl til VG.


Artikkeltags