Gå til sidens hovedinnhold

Nye ansikter i Langhus og Siggerud kirker

Artikkelen er over 2 år gammel

Fire nye medarbeidere er på plass for menighetene på Langhus og Siggerud.

LANGHUS/SIGGERUD: Det er stor glede i menighetene over fire nye medarbeidere. De blir ønsket velkommen i Langhus kirke søndag klokken 11.00.

Kristine Drangsholt Sæborg er ny menighetspedagog for barn.

Kristine, hva betyr det at du er menighetspedagog?

– Det betyr at jeg har ansvar for det meste som skjer for barn mellom 0–13 år. Jeg har babysang, barnekoret Baluba sammen med ungdomsleder Emilie, jeg er med på familiegudstjenester og i tillegg er jeg ansvarlig for å invitere barn til ulike tiltak i kirken. Så det er mange som vil få brev av meg i løpet av året!

Musikk og godt humør

Så har vi to som er kjent for mange på Langhus, men som har fått nye oppgaver. Mange har gledet seg over julekonsertene med Margrethe og Lorenzo Nardocci sammen med Ronny Klo og flere.

Lorenzo, hva skal du ta til med på Siggerud og Langhus?

– Masse musikk og godt humør! Jeg skal være kantor på Siggerud og menighetsmusiker i begge menighetene.

Vi har hørt Lorenzo spille i mange sammenhenger og kan fortelle at han er en allsidig pianist og organist.

– Jeg gleder meg til å tilby musikk fra alle sjangre i kirken. Jeg skal være med på Ung Messe, lysmessene og på alle de anledningene hvor musikk og sang er til stede.

Og Margrethe, du har jo full stilling som lærer på Vevelstadåsen skole, så hva blir din oppgave i kirken?

– Jeg skal lede barnekoret Shubidua som er koret for barn som går i 2.-5. klasse. Jeg håper vi får med oss mange sangglade barn til dette tilbudet. Koret Shubidua er faktisk det eneste kortilbudet for skolebarn på Langhus for tiden.

Menighetsarbeid for unge

Sarah Krebs begynte så vidt før sommerferien og ble kastet uti det med en gang: Konfirmantleirer. Da skjønner vi at du jobber med ungdom. Du har den fine tittelen: Menighetspedagog for ungdom. Så hva blir dine oppgaver fremover?

– Jeg får hovedansvaret for konfirmantene på Langhus og Siggerud. Så skal jeg ha lederkurs både for dem som går i 10. klasse og for dem som går første året på videregående. Dessuten skal jeg følge opp alle ungdomslederne som vi jo er så heldige å ha mange av. Jeg skal også være aktivt med i ungdomsarbeidet i samarbeid med ungdomsarbeider Marie, sogneprest Tom Egil, pianist Lorenzo og flere. Det blir bra!

Sogneprest Gunnvor Hovland
Kommentarer til denne saken