Gå til sidens hovedinnhold

Så mye har Heidi Weng tjent på seieren i Tour de Ski

Artikkelen er over 4 år gammel

Den nye langrennsdronningen har tjent over halvannen million så langt denne sesongen.

ENEBAKK: Ifølge oversikten til Det internasjonale skiforbundet (FIS) har Weng hittil i sesongen tjent 184.500 sveitserfranc i premiepenger. Det tilsvarer rundt 1,55 millioner kroner.

Halvparten av pengene sikret hun seg søndag ved å ta seg først opp monsterbakken Alpe Cermis. 25-åringen fra Ytre Enebakk gikk inn til en klar seier i årets Tour de Ski. Det skilte over et halvannet minutt til den finske toeren Krista Pärmäkoski.

Sammenlagttriumfen alene ga Weng over 755.000 kroner. I tillegg fikk hun prispenger for hver gang hun var på pallen i løpet av touren.

Stor luke nedover på prislisten

Weng topper pengelisten for 2016/17 suverent. Etter touren er hun bokført med over 810.000 kroner mer enn Pärmäkoski, som fikk 420.000 kroner for å ta annenplassen.

Ingvild Flugstad Østberg tjente litt over 200.000 kroner på sin Tour de Ski-deltakelse. Hun kjempet nesten hele veien om en plass på sammenlagtpallen, men måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Les mer om jenta fra Ytre Enebakk:

Glatte ski og en dårlig dag på jobben under nest siste etappe ødela for Gjøvik-jenta.

Østberg har til nå håvet inn 735.000 kroner fra FIS denne sesongen.

Forbi Sundby

På herresiden gikk Sergej Ustjugov til topps på pengeoversikten i løpet av touren. Russeren vant seks av sju etapper på veien mot en overlegen sammenlagtseier.

Ustjugov slo Martin Johnsrud Sundby med litt over minuttet. Han har så langt i 2016/17 tjent 1,2 millioner kroner. Det er omtrent 100.000 mer enn Sundby.

Det gjenstår 15 konkurranser i verdenscupen.

Kommentarer til denne saken