Gå til sidens hovedinnhold

Fri netthjelp i matte

Artikkelen er over 4 år gammel

Lær.no tilbyr ungdommen privat- undervisning på nett – gratis. – Dette er et lavterskel tilbud, for- teller Ali Elmasoudi.

OPPEGÅRD: Om du skulle slite med matteleksene en kveld, eller forberedelse til matteprøve, så er profesjonell lærerhjelp bare et tasteklikk unna, ifølge gründerne bak det nye digitale nettstedet lær.no, Ali Elmasoudi og Eivind Stordal, begge med en master i matte.

Lær.no er et nettsted som tilbyr gratis undervisning i matematikk, fysikk og kjemi i alle nivåer på ungdomsskole, VGS og på universitetsnivå for de spesielt flinke, forteller Elmasoudi entusiastisk.

Ettrmiddagsundervisning

Han anbefaler at du logge deg inn via denne saken på øb.no, hvor du vil finne en lenke til lær.no. Du må bruke Chrome som nettleser.

Undervisningstiden, hvor du treffer lærere, er mellom klokken 15.00 og 20.00.

Når du logger deg på nettstedet kommer du inn til en virtuell tavle, her kan både du og læreren skrive. På tavlene kan du også dra inn forskjellige filer, for eksempel et bilde av en matteoppgave du har problemer med å løse.

Arkiveres

Læringsseansen blir tatt opp slik at man kan konsentrere seg om samtalen istedenfor å ta notater. Etterpå kan eleven se tilbake i arkivet for å repetere.

Bakgrunnen er å teste en ny og innovativ plattform for undervisning der du som elev møter en dyktig underviser over nett for å bli god i realfag.

– Vi har et team bestående av realister med Master- og doktorgrader og forskerbakgrunn ifra Universitetet i Oslo, Universitet i Bergen og NTNU i Trondheim som underviser.

Spennende

Mattelæreren, Nann Lindstrøm og Anne Birgit Reisegg, på Roald Amundsen vgs. i Oppegård syntes opplegget virket spennende.

Det ser spennende ut. Jeg vil vise elevene mine mulighetene som ligger her, sier Lindstrøm.

– Det er flott hvis dette kan trigge noen av elevene til å jobbe litt mer hjemme, mener Reisegg.

Kommentarer til denne saken