Simen (21) fra Ytre Enebakk ble Årest lærling 2014

ÅRETS LÆRLING 2014: Simen Moe fra Ytre Enebakk med diplomet. FOTO: Maria Meidell, Akershus fylkeskommune

ÅRETS LÆRLING 2014: Simen Moe fra Ytre Enebakk med diplomet. FOTO: Maria Meidell, Akershus fylkeskommune

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

OSLO: Torsdag kveld ble Simen Moe (21) fra Ytre Enebakk, nå bosatt i Oslo, kåret til Årets lærling 2014.

- Det føles veldig bra. Moro å få en slik pris. Da vet man at man har gjort en god jobb og kan være fornøyd med arbeidet man har gjort, sier 21-åringen til ØB dagen etter tildelingen.

Simon var tidlligere elev ved Strømmen videregående skole. Han gikk direkte fra Automatiseringsfaget VG2 og ut i praksis som lærling høsten 2012. Lærlingeplass fikk han hos Arcus på Gjelleråsen, som er leverandør av vin og brennevin.

Arcus kjøpte opp produsenten som laget blant annet Gammel Dansk og Aalborg Akevit. Produksjonsutstyret ble flyttet fra Danmark til Norge. Simen fikk ansvaret for å fornye og bygge et helt nytt styreskap til krydderkverningsanlegget.

- En bunnsolid fagprøve

Det gjorde han med bravur. Fra prøvenemnda for lærlinger får han skryt både for planlegging, gjennomføring og dokumentasjon av arbeidet som ble gjort.

- Helhetlig vurdering: Bestått megeg godt, ingen tvil. Hadde vi hatt en bedre karakter, så hadde han fått den. Det er spesielt at en lærling som ikke har gått det ordinære VG3 leveren en slik bra fagprøve. Det at han har ledet et prosjekt med flere involverte sier mye om Simen også  som person. Han leverte en bunnsolid fagprøve, som er godt planlagt og gjennomført. Dette er en fagprøve som varmer erfarne fagarbeidere.

Besto fagprøven , fikk fast jobb samme dag

Kverneanlegget for krydder er i daglig drift på Arcus. Simen skullle egentlig være lærling i to og et halvt år, og ta fagbrev som automatiker i februar i år. I stedet fikk han ta fagprøven allerede 6. november i fjor.

- Samme dag som jeg besto fagprøven, fikk jeg fast jobb i Arcus, forteller Simen.

Planen hans er å jobbe i Arcus ut året. Derettet vil han ta seg et halvt friår og bruke det til å reise. Australia står øverst på ønskelisten.

- Deretter har jeg lyst til å bygge videre på fagbrevet og ta ingeniørutdannelse. Det er planen, i alle fall, sier Simen Moe.

- Gull verdt å ta fagbrev!

Han roser det norske utdanningssystemet.

- Det er godt å bi i Norge og ha muligheten til å få en god og gratis utdanning. Det er gull verdt å ta fagbrev, erklærer 21-åringen fra Ytre Enebakk.

Artikkeltags