SOFIEMYR: Larmerud Rørservice AS på Sofiemyr ble etablert i 2001, men har røtter tilbake til 1948. Nå er bedriften kjøpt opp av Assemblin, som har rundt 6.300 medarbeidere på rundt 100 steder i Norge, Sverige og Finland – og en omsetning på 11,4 milliarder.

Separate anlegg

Larmerud Rørservice driver en fullassortert VVS-butikk på Sofiemyr og tilbyr serviceavtaler og prosjektoppdrag i både private og profesjonelle markedet. Hovednedslagsfeltet til den lokale bedriften er primært områdene søndre Oslo, Follo og Østfold. De har blant annet spesialisert seg på separate vann- og avløpsanlegg for hytter og boliger uten offentlig tilknytning. Bedriften på Sofiemyr har 24 ansatte og omsatte for 41 millioner i fjor.

Beholder navnet

Geir Sparengen er daglig leder og hovedaksjonær i Larmerud rørservice. Han er svært fornøyd med å få Assemblin som eier.

– Det har vært en lang prosess, hvor vi har hatt samtaler med flere store aktører. For oss ble det imidlertid mer og mer klart at vi ønsket å komme fram til en avtale med Assemblin. Personlig føler jeg at Assemblin er det store selskapet som står oss nærmest i holdninger, servicenivå og innstilling til faget. For meg har det vært viktig å få beholde den lokale tilknytningen, samtidig som vi sikrer arbeidsplassene og fremtiden til bedriften, sier Sparengen i en pressemelding.

Sparengen understreker imidlertid overfor ØB at bedriftens navn fortsatt vil være Larmerud Rørservice, med Assemblin som fremhevet tilleggsnavn, og at de fortsetter med VVS butikk med alle de samme ansatte.

– Vi blir en Assemblin-avdeling på Sofiemyr med butikk, men er ute av Bademiljø-kjeden.

Der hvor det nå er Bademiljø-skilt, vil det stå Bad og VVS senter.

– Vi driver som før og beholder samme kundemasse, men kan ta større oppdrag og har sterke eiere i ryggen.

Etiske verdier

Med oppkjøpet av Sofiemyr-bedriften, styrker Assemblin, som allerede har rørserviceavdelinger både i Oslo, Sarpsborg og Ski, sin kapasitet i en region med svært stor aktivitet.

– Når vi vurderer oppkjøp av bedrifter, ser vi i første rekke etter selskaper som har etiske verdier og en bedriftskultur vi kan kjenne oss igjen i. Men vi ønsker selvsagt også bedrifter med god inntjening og sunn økonomi, som kan bidra positivt til resultatet vårt, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS i pressemeldingen.

– Vi har hatt svært god dialog med Larmerud Rørservice gjennom hele prosessen. Bedriften har med seg en stabil kundemasse og en betydelig ordrereserve, og jeg er trygg på at dette oppkjøpet vil styrke oss både mange områder, sier Hansen.