I Ås får fylla neppe skylda

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LEDEREn streng alkoholpolitikk er fornuftig, all den tid forskning viser betydelige skader og utbredte samfunnskostnader ved misbruk. Det er derfor vi har en av Europas strengeste regelsett for omsetning av alkoholholdige varer, som blant annet gjør at drikkevarer med høy alkoholprosent kun kan selges ved landets vinmonopolutsalg og Taxfreebutikker. Øl med en lavere alkoholprosent kan selges i deler av matbutikkenes åpningstider, og skjenking av alkohol ved utesteder og restauranter er underlagt strenge kontroller.

Les også: Må sette aldersgrense på hele forestillingen om det serveres alkohol

Men i Ås kommune tar man en streng alkoholpolitikk et skritt lenger: Ønsker man å serve vin og øl under et arrangement i kulturhuset, må alle under 18 år stenges ute. Her holder ikke vanlige salgsregler som pålegger dem som serverer å kontrollere at kjøperne er over 18 år. Det har Ås-politikerne ment er for krevende å håndheve, så da er det bedre å stenge arrangementet helt for barn og ungdom. Noe som opplagt skaper problemer for arrangører.

Ordningen i Ås kommune er absurd, og går langt utenfor det som er fornuftig. Det holder å se til kulturinstitusjoner som Operaen og Oslo Konserthus, som i stor grad lever av familieforestillinger, og fint lever med at det er selger som skal passe på at kjøperen er gammel nok. Her bør Ås kommune revurdere sitt regelverk.

 

Artikkeltags