Skjerp deg! På generelt grunnlag

Radaktør i ØB, Martin Gray, mener vi har et demokratisk problem dersom nettroll klarer å skremme folkevalgte ut av politikken.

Radaktør i ØB, Martin Gray, mener vi har et demokratisk problem dersom nettroll klarer å skremme folkevalgte ut av politikken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI et fungerende demokrati får vi de politikerne vi fortjener. Vi får de kandidatene vi i fellesskap har valgt, og de forvalter fellesskapets verdier som best de kan. De representerer oss – borgerne – lokalt i kommunestyre og utvalg, og nasjonalt på Stortinget. I Norge kan vi til og med argumentere for at vi har fått bedre politikere enn vi har fortjent.

Hvis du virkelig mener at du kan gjøre en bedre jobb – så gjør det da. Still til valg. Bidra til fellesskapet. Om du klarer å bære kritikken og skittkastingen

Martin Gray, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad

Vi bor i et velfungerende demokrati, med et stabilt politisk styringssystem, stabilt arbeidsmarked, der de aller fleste som vil jobbe, får jobbe. Vi har svært lav grad av offentlig korrupsjon. Vi har en av verdens beste velferdsordninger, som det er bred politisk enighet om at skal bevares, og vi har en av verdens høyeste levestandarder.

Så hvorfor er vi så misfornøyde? Hvorfor klager vi? Og hvorfor hetser vi alle som velger å gi litt av sin tid til fellesskapet? Kraftig, sexistisk, usaklig og ufin kritikk, grove personkarakteristikker og utsagn langt over grensen for mobbing, er dessverre dagligdags for mange av våre lokalpolitikere. Hvorfor klarer vi ikke å styre oss?

Hvis du virkelig mener at du kan gjøre en bedre jobb – så gjør det da. Still til valg. Bidra til fellesskapet. Om du klarer å bære kritikken og skittkastingen.

Hetsen kommer fra alle, men de yngste har lært det et sted. Hvordan skal vi kunne oppdra gode borgere som verner om universelle verdier som respekt og toleranse, og som viser raushet for hverandre, når vi ikke klarer å styre oss? Når så mange opptrer som infantile, eller er truende og skremmende i sosiale medier? Vi må skjerpe oss. På generelt grunnlag.

Når modige og tøffe politikere – som Camilla Hille – lurer på om innsatsen de gjør for fellesskapet er verd all hetsen, har det gått altfor langt. Klarer nettrollene å skremme folkevalgte ut av politikken, har vi et demokratisk problem.

Vi ønsker levende, engasjerte mennesker i kommunestyrene og på Stortinget. Da må vi behandle dem den respekten de har krav på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags