LEDER: Rydd opp i avlastningsrotet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

To sterke, triste historier på to uker viser trolig bare toppen av et stort problem: Et avlastningstilbud i Oppegård kommune som ikke fungerer. To sterke kvinner, Laila Jørgensen og Gunvor Yttervik Holmgren forteller parallelle historier om hvordan de har opplevd å ha sine ektemenn på avlastning på noen av kommunens sykehjem.

Om skitne rom, dårlig oppfølging, om ektefeller som blir sykere av oppholdet enn da de kom dit, og om den dårlige samvittigheten. Administrasjonen i kommunen bør lytte. Det samme bør politikerne.

Reaksjonene etter at Gunvor Yttervik Holmgren fortalte om oppholdet mannen hadde på avlastning, var overraskende passive.

LES OGSÅ:

* Avlastningstilbud endte som mareritt 

* – Vi er sjokkerte

Hvordan kan man stole på at det blir jobbet knallhardt for å bedre situasjonen for avlastningspasientene i Oppegård når administrasjonen beklager «at ekteparet opplever situasjonen som lite tilfredsstillende»?

Dette handler ikke om en «opplevelse» av en lite tilfredsstillende situasjonen – dette er lite tilfredsstillende.

De som ber om avlastning gjør en fantastisk og svært krevende jobb i hverdagen med oppfølging av pleietrengende familiemedlemmer, og fortjener at enkel avlastning fungerer. Det skal ikke være en belastning.

Og hvor er politikerne? Vil dere virkelig ikke engasjere dere? Det er lite tillitvekkende en måned før valget.

Martin Gray

Artikkeltags