Follo FK er mer enn A-laget

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Sesongens aller siste ballberøring. Mer enn fem minutter på overtid.

Overtidsmålet til Jerv, utligningen i Grimstad, øyeblikket som berget Fredrikstads plass i OBOS-ligaen, sikret Jerv kvalikplass til eliteserien – og sendte Follo FK tilbake til 2. divisjon: Fotball blir ikke mer nådeløs og brutal enn den var på Levermyr stadion søndag ettermiddag. Mandagens store spørsmål er «hva nå?».

Det er lov å deppe, og å syns at marginene har gått imot i år. For det har de. Men dette er ingen katastrofe for Follo FK.

 De økonomiske utfordringene har vært en mye større trussel for klubbens eksistens enn sportslige nedturer. Det viktigste for klubben er heller ikke A-lagets plassering på tabellen.

Som rekrutteringsklubb er det ingen som forventer elite-seriespill på Ski stadion. Den største jobben i Follo FK foregår på treningsfeltet der fremtidens spillere formes og utvikler seg gjennom et system som er unikt godt i norsk fotball. Det er talentarbeidet og spillerutviklingen og menneskeutviklingen av tenåringer som har ambisjoner på fotball-banen, som er det aller viktigste klubben gjør.

De unge bærer på drømmen om en fotballfremtid, om å være en del av Follo FK-familien. Den drømmen er ikke avhengig av OBOS-ligaen. Heldigvis.

Martin Gray

Artikkeltags