Spennende helt til målstreken

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederEtter en måned i varierende valgkamptempo er kandidatene godt utpå oppløpssiden. De skimter mål, men melkesyra sprenger. Hvem har mest krefter til den siste sluttspurten?

Meningsmålingen InFact har gjort på oppdrag fra ØB, viser at det spesielt i Ski blir et rotterace om makten i kommunestyret og nøkkelen til ordførerkontoret.

Arbeiderpartiet, med en hardt valgkampkjempende Tuva Moflag i spissen, til tider hjulpet av en like energisk fylkesordførerkandidat Tonje Brenna, har knappet inn på det forspranget Høyre hadde.

Høyre kom sent i gang med valgkampen, og har, til tross for statsministerrusling på storsenteret aldri fått skikkelig fart på stemmesankingen i Ski.

Når det er sagt – valgkampen i Ski har holdt et helt annet aktivitetsnivå enn i Oppegård og Ås, der tiår med samme politiske ledelse trolig har gjort at mange partiet har gitt opp før valgdagen.

Ola Nordal (Ap) blir ordfører i Ås og Thomas Sjøvold (H) blir ordfører i Oppegård. Nye ansikter, men alt blir som før, som innbyggerne kjenner det. Det er trygt. Og litt demotiverende for de politiske motstanderne, som har slått seg til ro med opposisjonsjobbing.

I Ås og Oppegård er det oppslutningen om småpartiene som blir det mest spennende. Blir det en grønn retningsendring i år?

Martin Gray

Artikkeltags