Gå til sidens hovedinnhold

Brannmann Sammen

Artikkelen er over 7 år gammel

Når både ledelsen og de tillitsvalgte ved Nordre og Søndre Follo brannvesen vil at enhetene skal slås sammen, skal politikerne lytte – og vedta.

En sammenslåing av de to brannvesenene er blitt utredet i flere år. I en periode var diskusjonen å slå brannvesenet i Follo sammen med brannvesenet i Moss, men ekspertgruppen konkluderte i sommer med at det ikke var fornuftig: Brannberedskapen ville ikke bli bedre, samtidig som kostnadene ville øke. Men et tettere samarbeid mellom de to enhetene i Follo har umiddelbart mye for seg.

Det viktigste er allerede på plass: Et ønske fra begge organisasjonene. Politikerne risikerer ikke støy og intern motstand når de vedtar en sammenslåing. For de ansatte ser at det er mye fornuft i å utnytte kompetansen som finnes ved de to enhetene, på en bedre og mer fornuftig måte: Nemlig sammen.

Identiske administrative oppgaver bør ikke gjøres to steder når de kan gjøres ett sted, og samtidig få frigjort tid et annet sted til andre viktige oppgaver. De faglige miljøene styrkes når man har flere som har samme branntekniske oppgaver, og deler på ansvaret. Beredskapen kan bli enda bedre.

Dagens debattinnlegg fra brannsjefene og de tillitsvalgte er en gavepakke til Follo-politikerne, der man har fått handlingsrom til å gjøre en forskjell. Benytt muligheten!
 

Kommentarer til denne saken