Gå til sidens hovedinnhold

Helt på jordet - og takk for det

Artikkelen er over 7 år gammel

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært på gårdsbesøk i Follo, og har latt seg imponere. På gårder som Dyster i Ås og Haneborg i Frogn, blomstrer kreativiteten.

Johan Bjørneby på Dyster gård satser på kvalitetskjøtt, produsert i rolige omgivelser i Ås, der hele prosessen, fra kalvenes fødsel til pakking og utkjøring av ferdig mørnet kvalitetskjøtt, skal foregå. Drømmen er å etablere et eget slakteri på gården, som kan håndtere storfeslakt - en investering i millionklassen, som viser hvor mye bøndene er villige til å satse i egen arbeidsplass, og for å bringe verdiene i gården videre til neste generasjon.

I Frogn driver Ole Martin Tomter gården som på folkemunne bare omtales som «Maisgården». Men det er langt fra bare mais som selges i den nyåpnede gårdsbutikken, som er en naturlig fortsettelse av satsingen på grønnsaker som familien på Haneborg har gjort. Kortreist mat, produsert med tid og omtanke av flere lokale bønder kan kjøpes over disk på gården.

Landbruket er ryggraden i Follo, og de bølgende åkrene har gitt oss mat gjennom generasjoner. De drives videre av bønder som med en kjærlighet til yrket, pågangsmot og kreativitet satser på egen arbeidsplass, og viser oss hva jorden gir.

Det er ikke bare en statsråd som har grunn til å bli imponert.
 

Kommentarer til denne saken