Gå til sidens hovedinnhold

I denne veisaken har Fylkesmannen kjørt ut i første sving

Artikkelen er over 7 år gammel

Etter nesten to år på Fylkesmannens bord, er beslutningen klar: Statens vegvesen får ikke lov til å asfaltere Bekkenstenveien på Svartskog.

Den svingete bakken fra Oslofjorden opp til Svartskog, som knapt er kjørbar vår og høst, skal også i fortsettelsen være grusvei. I år 2014 er beslutningen ikke til å begripe.

Vedtaket hos Fylkesmannen er sterkt kritikkverdig. At det har tatt to år fra søknaden ble sendt til den er ferdig behandlet, kan umulig være nødvendig. Og at man i løpet av disse to årene ikke har klart å innhente et høringssvar fra kommunen, er uforståelig.

Bekkenstenveien i vårløsningen er et mareritt, og beboerne i området er de beste til å forstå det - og se behovene for utbedringen. Fylkesvei 126, som er den korrekte betegnelsen, er i så dårlig forfatning store deler av året at de som er lokalkjente heller kjører om Rødstenveien - marginalt bedre, men med fast dekke. Og gjennom et boligområde som sliter med unødvendig trafikkbelastning.

Utbedring av en grusvei i dårlig forfatning har en trafikksikkerhetsside som det virker ufornuftig å sette til side. Vi har stor forståelse for Siv Kaspersens frustrasjon - lederen av UMP i Oppegård kommune har all grunn til å være irritert på Fylkesmannen. I denne veisaken har man kjørt ut i første sving.
 

Kommentarer til denne saken