Gå til sidens hovedinnhold

Lei av gjentagende hærverk i parken: – Virker som det er veldig spennende for enkelte

Det har vært hærverk i parken flere ganger på to år. Nå håper Marius kommunen tar grep.

For abonnenter

SKI: Marius og døtrene er lei av gjentagende hærverk på lekeplassen i Vestråtparken.

Torsdag ettermiddag var Marius Oma Hellervik i parken med en av døtrene hans, da de la merke til hærverket. Senere la han ut et innlegg på Facebook-gruppen «Hva skjer i Ski». Der skriver han:

– Mer hærverk på samme sted som for noen måneder tilbake. Hadde det gått an for kommunen å installere overvåkningskamera? Tillater lovverket det?

Flere reagerer på innlegget, og det diskuteres i kommentarfeltet om hva som bør gjøres som å sette opp overvåkningskamera eller at natteravnene tar turen innom iblant.

– Det er samme hærverk på nesten samme sted som sist, gjentar han til ØB.

Underlaget er av granulat.

Fire ganger på to år

– Dette har blitt utsatt for hærverk fire ganger på to år, så det virker som det er veldig spennende for enkelte.

– Jentene våre liker å dra til parken når vi har anledning til det, og det er synd at noen synes det er gøy å ødelegge en av de få lekeplassene i Ski sentrum. Det må jo bli litt kostbart å vedlikeholde når det skjer så ofte. Det som bør gjøres, er å se hvilke verktøy kommunen har til rådighet for å prøve å forhindre at noen få ødelegger for alle barna som liker å leke der.

Marius håper kommunen kan hjelpe til å få slutt på dette.

– Kanskje det bør settes opp et informasjonsskilt, der det står litt om hva som forventes av de som bruker parken. Overvåkningskamera er kanskje litt kostbart og at det handler om personvern, så skjønner at det kanskje ikke er et alternativ.

Gammelt

Gry Larsen i Vei- og park i Nordre Follo kommune forklarer at underlaget på lekeplassen i Vestråtparken er gammelt og i dårlig stand.

- Vi opplever at denne type skader oppstår lett. Driftsavdelingen skal ta en befaring med tanke på reparasjon. I utgangspunktet tror ikke vi dette er et hærværk. Det kan være at det plukkes videre på en skade i underlaget som allerede har oppstått, sier hun.

Dersom det er det som skjer, så oppfordrer kommunen til å ha respekt for andre brukere av parken, og ikke gjøre slike skader større enn de i utgangspunktet er.

Kommentarer til denne saken