Mann funnet død under isen etter omfattende leteaksjon

Letemannskaper fra Røde Kors søker etter mannen som ble meldt savnet etter en bilulykke langs Gjersjøen natt til tirsdag.

Letemannskaper fra Røde Kors søker etter mannen som ble meldt savnet etter en bilulykke langs Gjersjøen natt til tirsdag. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet: Ingenting tyder på at noe straffbart har skjedd.

DEL

OPPEGÅRD: Sivilforsvaret, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder søkte etter en savnet person i Oppegård tirsdag. Politihelikopteret bido også i søket, med varmesøkende kamera.

Søket startet da Follo-mannen i 20-årene krasjet bilen sin inn i en fjellknaus på Gamle Mossevei i ett-tiden natt til tirsdag. Han var ikke i bilen da politiet ankom stedet i natt.

Mannen ble funnet død i nærheten av skadestedet i ett-tiden tirsdag ettermiddag.

Ifølge operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen, ble mannen funnet av dykkere under isen et par meter fra land.

Den avdødes kropp er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon for å belyse saken med tanke på dødsårsak og årsakssammenheng. Saken vil bli etterforsket bredt for å få klarhet i hva som er skjedd.

Tirsdag ettermiddag ble det gjennomført etterforskning på åstedet. Politiet kjenner foreløpig ikke til hendelsesforløpet.

– Det var ingen vitner til selve ulykken, og vi er ganske sikre på at det kun var en person i bilen, sier Sveen.

Både de pårende og kommunens kriseteam ble varslet om funnet tirsdag ettermiddag, og kriseteamet tar hånd om de pårørende.

Mannen i 20-årene var bosatt i Ski.

Leting etter blodspor

Det ble observert blod på skadestedet.

– Vi har ikke funnet noen spor i søket, men har funnet eiendeler i bilen, sa innsatsleder Erik Loe i Øst politidistrikt til Østlandets Blad på morgenkvisten tirsdag.

Mannen var på vei fra jobb til en kamerat da han kjørte Gamle Mossevei.

Politiet holdt en kort pressekonferanse ved Gjersjø bru, i nordenden av Gjersjøen, tirsdag klokken ti. Brannvesenet bidro også i søket ved å sjekke isen på Gjersjøen.

Håpet å finne ham i live

Politiet  dannet seg raskt et bilde av hvem de var på leting etter. Politiet var i kontakt med de pårørende i natt.

– Vi søker fortsatt etter en vi håper å finne i live, sa Loe i ti-tiden.

Politihelikopteret flyr lavt over Gjersjøen i et redningssøk tirsdag.

Politihelikopteret flyr lavt over Gjersjøen i et redningssøk tirsdag. Foto:

Politiet er fortsatt usikre på foranledningen til kollisjonen. De har ikke mistanke om rus. Det var minusgrader på stedet i natt.

Det eneste de er klare på overfor media, er at det er snakk om en kraftig kollisjon.

Artikkeltags