VINTERBRO: Torsdag morgen rykket større politiressurser, blant annet politihelikopter og beredskapstroppen, ut til en aksjon på en adresse på Vinterbro. Det bekreftet operasjonsleder Jon Erik Nygård først til VG klokken 08.30.

Ifølge Nygård skal aksjonen ha skjedd i forbindelse med en pågående etterforskning.

Politiet hadde en mistanke om at Stig Millehaugen kunne oppholde seg på en adresse på Vinterbro.

– Det ble ikke gjort noen pågripelser under aksjonen, opplyser Nygård.

Lette etter drapsdømt rømling

– Politiet er ferdig på stedet, sier operasjonslederen til VG rundt klokken 08.20 torsdag.

Aksjonen skal ha foregått i løpet av hele natten, og var over på morgenkvisten.

Til ØB sa politiet at de var ute på en privat adresse natt til torsdag etter å ha fått inn tips. De fant ingenting på adressen i løpet av natten.

– Det er Trøndelag politidistrikt som styrer etterforskningen i denne saken, sier operasjonsleder i øst politidistrikt, Jon-Erik Nygård til ØB.

ØB ble henvist videre til Trøndelag politidistrikt.

Politiadvokaten bekrefter ransaking

ØB kom i kontakt med politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt klokken 11.50. Hun kunne bekreftet at det var ransaking etter Millehaugen på en adresse hos en bekjent på Vinterbro.

– Politiet trodde han kunne være på adressen, det var han ikke og vi avsluttet aksjonen.

Politiadvokaten forteller at de først og fremst lette etter Millehaugen, og kan ikke opplyse om det ble gjort andre beslag på stedet.

Haave sier politiet nå søker bredt i hele landet og har fått inn mange tips, men de ønsker flere tips.

Politiadvokaten har ikke ytterligere opplysninger om hvor på Vinterbro dette var, eller om de leter etter han på flere steder i Follo.

Millehaugen har opp gjennom årene hatt flere bekjentskaper i Follo.

Ble vekket

Etter det ØB erfarer skal noen beboere ha blitt vekket av helikopter som hang over Sjøskogen klokken 05.30. Helikopteret skal ha hengt over området i omtrent 30 minutter.

Hørte du eller så du noe av aksjonen natt til torsdag? Tips oss:

SMS: OBTIPS til 2470, RING: 64877877, tips@oblad.no

Arbeidsforhold med Millehaugen

VG har blitt kontaktet av en mann som tidligere har hatt et arbeidsforhold til Millehaugen, og som bor i området hvor politiet aksjonerte. Han bekrefter til VG at politiet var hos ham torsdag morgen.

– De sa at de lette etter Millehaugen, det tror jeg de driver med mange steder, sier naboen til VG.

Han ønsker ikke navnet sitt på trykk.

– Hele greia har bakgrunn i at jeg kjenner ham, sier han, og legger til at det er fordi de har hatt et arbeidsforhold i en periode for flere år siden da den drapsdømte mannen var ute.

Ifølge VG banket politiet på døren og brukte en stund i huset.

Han understreker at han ikke har hatt kontakt med Millehaugen og forsto det slik at politiet går bredt ut.

– Jeg har ikke noe forhold til Millehaugen, men skjønner at de ønsker å få tak i ham. Jeg tipper de går veldig bredt ut, sier han videre til VG.

Tok flytoget

Etterforskningen så langt tyder på at Millehaugen har reist med fly fra Værnes lufthavn til Oslo Lufthavn i 12-tiden onsdag formiddag, og videre tatt flytoget til Oslo Sentralstasjon.

Det er flere funn som underbygger dette, uten at vi ønsker å gå i detaljer. Det er også viktig å understreke at vi fortsatt jobber ut fra flere hypoteser når det gjelder bevegelsene til den etterlyste, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Møtte ikke opp etter permisjon

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaug (53) møtte ikke opp i Trondheim fengsel etter permisjon onsdag ettermiddag. Nå har politiet slått riksalarm og etterlyst Millehaug internasjonalt.

Politiet leter onsdag ettermiddag etter dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter permisjon.

Det var NRK som først omtalte saken og skrev at politiet har slått riksalarm, noe som betyr at Millehaugen er internt etterlyst hos politiet i hele landet. Kort tid senere ble det meldt at Millehaug også er etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

Var på sin sjette permisjon

I en pressemelding skriver Trøndelag politidistrikt at Millehaugen hadde permisjon fra Trondheim fengsel i tidsrommet 09.00 til 15.00 onsdag 1. juni, men at han ikke møtte opp som avtalt.

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen måtte oppgi en bestemt grunn for å få permisjon fra Trondheim fengsel onsdag. Dette var hans sjette permisjon.

– Man må ha en spesiell grunn, det hadde han også i dette tilfellet, uten at jeg vil kommentere hva dette var. På generelt grunnlag kan jeg si at det kan være alt fra besøk av familie til andre aktiviteter, sier fengselsleder Egil Gabrielsen til Dagbladet.

Onsdag hadde Millehaugen permisjon fra klokken 9 til 15, men møtte ikke opp som avtalt etterpå. Nå er han etterlyst internasjonalt.

Millehaugen hadde gjennomført fem tidligere permisjoner fra Trondheim fengsel uten at noe hadde gått galt. Den forvaringsdømte 53-åringen ble dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år i 2012.

Ran på Svartskog

Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, som væpnet ran og overlagt drap. Et av ranene skjedde på Svartskog postkontor august 1992.

I 1993 ble Millehaugen dømt til 17 års fengsel for blant annet å ha skutt og drept en fengselsbetjent mens han satt i varetekt.

Les også

Slik ranet han Svartskog postkontor i 1992

I 2012 dømt til 21 års forvaring for drapet på Mohammed Jeddi Javed. Javed ble funnet i en utbrent bil på Haugerud i Oslo i 2009.

Han har sittet i fengsel hele sitt voksne liv.

Hørte du eller så du noe av aksjonen natt til torsdag? Tips oss: