Nå skjer jo slikt hele tiden, og i alle partier- politikere flest har jo begrenset kapasitet- så «personlige leserinnlegg» er jo ingen nyhet i seg selv. Dog må det være lov for en stakkars skattebetaler og en del av stemmekveget, å uttrykke sin irritasjon over politikernes praksis!

Mandag 16. mai 2022 kl. 10:37 publiserte den bergenske lokalavisen Fanaposten et «personlig leserinnlegg» fra den profilerte Venstre-politikeren Julie Andersland, hvor hun uttrykker bekymring for verdensfreden, samtidig som hun slår et slag for 17. mai og menneskerettigheter. Veldig bra
(innlegget kan du lese her: https://www.fanaposten.no/meninger/ja-vi-elsker-friheten-var-la-oss-ikke-ta-den-for-gitt/repvep!vUpg5VC1ngQpxm4ILV7Tw/? fbclid=IwAR0PfarzJXAe6XPuBk7Z1sZxOkwvJTmtj2ZIWa8BlBSaQjFImYF-i2Cznmc)!

36 minutter senere publiserer herværende avis et temmelig identisk leserinnlegg, denne gangen «skrevet» av gruppeleder i Ski Venstre, Camilla Hille, hvor hun deler nøyaktig samme bekymring som sin partifelle Andersland (Innlegget kan du lese her: https://www.oblad.no/hurra-for-friheten-den-ma-vi-beskytte-na/o/5-68-1162852)!

Riktig nok er ikke Andersland / Hille- innleggene like ordrette avsnitt for avsnitt som det tidligere ordfører i gamle Ski kommune, Anne Kristine Linnestad, og hennes partikolleger rundt om i landet, skrev før jul i 2021, hvor Høyre-politikerne skrev «nært og personlig» om tre ting som kom til å oppta disse spesielt i året som kom. Men om en sammenligner Hille sitt innlegg med Andersland, er det de samme tingene som går igjen, i de samme avsnittene, selv om ordlyden er forskjellig.

I en tid hvor politikerforakten står sterkere enn noen gang, og hvor politikernes gjøren, laden og lemfeldige omgang med både jus, sannheten, og egne valgløfter- for å nevne noe- heldigvis er gjenstand for kritisk granskning, burde det være lov å forvente mer enn et slurvete venstrehåndsarbeid fra Venstre (pun intended!)!

Med optimistisk hilsen for fremtiden.