Liseter utnevnt til æresmedlem

HEDRET: Ivar Liseter med diplomet som beviser æresmedlemskapet, sammen f.v. Knut Bøhren (lagets kasserer), Gard Heiaas (leder) og Torunn Heiaas (ungdomsleder). Liseter er fortsatt styrets sekretær.

HEDRET: Ivar Liseter med diplomet som beviser æresmedlemskapet, sammen f.v. Knut Bøhren (lagets kasserer), Gard Heiaas (leder) og Torunn Heiaas (ungdomsleder). Liseter er fortsatt styrets sekretær. Foto:

Av

Ski skytterlag satte punktum for et nytt foreningsår i begynnelsen av november. Blant annet ved å utnevne tidligere leder Ivar Liseter til æresmedlem. Blant planene for kommende år er en skikkelig jubileumsfeiring: I 2020 fyller laget 150 år!

DEL

SKI: Da Ivar Liseter ble avløst i ledervervet i fjor, hadde han vært skytterlagets leder i 22 år.

– En slik kjempeinnsats gjennom så mange år fortjener påskjønnelse – og vi tror du vil sette pris på påskjønnelsen: Du utnevnes herved til æresmedlem i Ski skytterlag, sa dagens leder, Gard Heiaas,

En rørt Ivar Liseter fikk deretter, til stor applaus, overrakt diplom og en akvarell med et utsnitt av Granerud skytebane, hvor han i mange år har hatt en sentral pådriverrolle.

Overrekkelsen var også en markering av at Ivar Liseter vant baneskytingen i V73-klassen på årets Landsskytterstevne, i praksis et norgesmesterskap.

Ny tilværelse

Årsmøtet samlet 32 deltagere i det nye skytterhuset på Granerud, som ble innviet i februar i år. Nyhuset, som Ski skytterlag har bygget sammen med Kråkstad skytterlag, har på mange måter medført en helt ny tilværelse for skytterlagene.

Skikkelige sanitærforhold, et ordentlig kjøkken og – ikke minst – en stor og flott innendørs skytebane har stått på ønskelisten i flere tiår. Nå er ønskene oppfylt, og nye muligheter åpner seg for gode stevnearrangementer og sosialt samvær internt i laget.

Sportslig fremgang

Ski skytterlag kunne som vanlig se tilbake på et aktivt og positivt år, både økonomisk og sportslig. Som vanlig har Ski-ungdommene markert seg godt. Odin Afdal (15) ble nr. 2 på landsdelsstevnet både i bane- og feltskyting, og han tok i juni også – sammen med Mathilde Sundsaasen (14) – skrittet opp i DFS’ prestisjetunge 350-klubb. Begge disse samt Jakob Gleditsch (15) var sterkt delaktige da Follo skyttersamlag vant dobbeltseier i lagskytingen på årets landsdelsstevne.

Det har også vært et aktivt cup-år. I de lokale Follocupene for ungdom – som Ski skytterlag selv arrangerer – har Ski-lagene i år skutt seg til begge finalene, og de vant feltcupen i vinter. I årets Østlandscup skjøt de seg også helt til finalen og endte der på 3.-plass.

Blant seniorskytterne har Kari Mørck gjort seg bemerket ved flere anledninger, bl.a. ved å vinne samlagsmesterskapet innendørs, og Ivar Liseter har vunnet flere mesterskap, bl.a. altså banemesterskapet på årets LS. Der satte Ski skytterlag ny deltagerrekord i år, med 23 skyttere, og for første gang skjøt Ski-skytterne seg til finalen i lagskytingen.

Laginnsats har i mange år vært et kjennetegn for Ski skytterlag, som før samlagsmesterskapene alltid har hatt som mål å «vinne påmeldingen». Slik de også gjorde under årets feltmesterskap.

Jubileumsfeiring

Ski skytterlag ble opprettet i mai 1870, og fyller dermed 150 år i 2020. Det har laget til hensikt å markere på flere måter, bl.a. ved å utgi en lagshistorie. Ellers blir det jubileumsfest, aktivitetsdag og jubileumsutstilling i forbindelse med banestevnet i mai.

Og ifølge Gard Heiaas tar laget sikte på å sette ny deltagerrekord på neste års Landsskytterstevne, på Elverum.Artikkeltags