Listhaug inn som oljeminister - Søviknes gjør comeback

Av

Sylvi Listhaug får en tyngre rolle i regjeringen, mens Terje Søviknes gjør comeback.

DEL

NETTAVISEN:Statsminister Erna Solberg (H) gjør onsdag endringer i regjeringen, bytter ut én Frp-statsråd med en annen og tar Terje Søviknes (Frp) tilbake i regjeringen.

- Som dere ser, er det ikke helt nye fjes, men det er gjort to endringer i statsråd, sa statsminister Erna Solberg til pressen etter at møtet på Slottet var over.

- Bakgrunnen for dette skiftet er også et ønske fra Frp om å få begge sine nestledere inn i regjeringen, sa Solberg på sin pressekonferanse onsdag.

Tilbake i rikspolitikken

Terje Søviknes (50) var ordfører i Os fra 1999, men ble ikke ordfører i den nye Bjørnafjorden kommune etter valget i høst. Han var olje- og energiminister fra desember 2016 til august 2018.

- Erfaringene fra Os kommer til å være nyttige når han skal jobbe videre med disse problemstillingene i regjeringen, sa statsminister Erna Solberg om Søviknes og hans nye rolle som eldre- og folkehelseminister.

Tyngre rolle for Listhaug

Sylvi Listhaug (41) ble valgt til første nestleder i Frp i 2019. Hun var justis- og beredskapsminister fra 17. januar 2018 til 20. mars samme år da hun trakk seg etter striden om en Facebook-post der hun hevdet at Ap satte terroristenes rettigheter foran nasjonal sikkerhet. Listhaug har siden mai i år hatt rollen som eldre- og folkehelseminister etter at Åse Michaelsen gikk ut av regjeringen. Nå er det igjen duket for tyngre regjeringsoppgaver for Listhaug.

Erna Solberg fikk flere spørsmål om Listhaugs syn på menneskeskapte klimaendringer på pressekonferansen og svarte at hun er overbevist om at Listhaug står støtt på regjeringens plattform om klima.

Det blir nøkkeloverrekkelser mellom Sylvi Listhaug og Terje Søviknes i Helse- og omsorgsdepartementet klokka 13.30 og mellom Kjell-Børge Freiberg og Sylvi Listhaug i Olje- og energidepartementet klokka 14, melder regjeringen.

Allerede på forhånd kunne NRK melde at Kjell Børge Freiberg (Frp) går av som olje- og energiminister.

Klikk på bildet for å forstørre. NYE OPPGAVER: Ny olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp), statsminister Erna Solberg og ny folkehelseminister Terje Søviknes (Frp) på Slottsplassen etter endringer i regjeringen.

NYE OPPGAVER: Ny olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp), statsminister Erna Solberg og ny folkehelseminister Terje Søviknes (Frp) på Slottsplassen etter endringer i regjeringen. Foto: Heidi Schei Lilleås

Dagbladet var første ut med å melde at Sylvi Listhaug (Frp), nå folkehelseminister, går inn i Freibergs sted.

Terje Søviknes (Frp) går inn som ny folkehelseminister, meldte TV 2 like før hovedpersonene kom ut på Slottplassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken