Det rigges til loppemarked på Liahøi

Teltene reises: Det er en flott dugnadsgjeng som møter trofast opp når det skal være loppemarked på Liahøi. Fra venstre Per Ivar Wroldsen, Bente Sneis, Babar Rashid, Tore Paulsen, Ola Bjørnstad, Finn Gonella, Solveig Fjeldstad og Wenche Bjørnstad.

Teltene reises: Det er en flott dugnadsgjeng som møter trofast opp når det skal være loppemarked på Liahøi. Fra venstre Per Ivar Wroldsen, Bente Sneis, Babar Rashid, Tore Paulsen, Ola Bjørnstad, Finn Gonella, Solveig Fjeldstad og Wenche Bjørnstad.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Dugnadsgjengen på Liahøi har avsluttet ferien og har begynt innspurten til høstens loppemarked. Utleiekoordinator Kirsti Westby står for servering til mannskapene. Hjemmelaget pizza, lapskaus og varme karbonadesmørbrød står på menyen til alle som hjelper til.

DEL

NORDBY: – Alle lagrene våre er smekkfulle med de fineste lopper, forteller styreleder Bente Sneis.

– Vi er veldig takknemlige for at lokale folk har åpnet låver og uthus og lar oss lagre lopper der. Nå skal vi tømme alle lagrene. Allikevel ønsker vi oss mere lopper, sier hun.

– Det hadde vært fint med mere klær, for det tør vi ikke lagre. Det som blir igjen etter siste loppis, sender vi til noen som virkelig trenger det.

Nytt telt

Dugnadsgjengen har god trening i å sette opp de store teltene. I år har Liahøi kjøpt inn noen nye telt og de var litt mer komplisert å sette opp, men dugnadsgjengen tar det som en utfordring! Inne i storsalen holdt en gjeng på å legge papir på alle gulvene for å spare lakken.

– I år flytter vi litt om på diskene våre, forteller Bente Sneis.

– Det vi kaller for «findisken til Berit» flyttes til bordene foran scenen og middags- og kaffeserviser flyttes langs langveggen og overlapper med kjøkkenavdelingen som får «findiskens» plass.

Tar fortsatt imot lopper

Bente Sneis forteller at de andre diskene blir som før med Nips og Naps med Wivi og Eva langs langveggen mot kafeen.

I midten er det Ella Walle, Grethe Gonella, Inger-Johanne Henriksen Serrano og Marit Aschehoug som holder fortet. Der er det kjeler og tinn og messing og potteskjulere og vaser og lysestaker og gamle plater og ting og tang. Julepynt blir det også å finne.

Bokhandelen i år fikk nettopp inn en rekke reisehåndbøker som kan komme godt med for den som vil ut på reise.

Loppemarkedet åpner torsdag 17. august klokken 18 og varer frem til og med søndagen. Men allerede nå tar dugnadsgjengen imot lopper.

 – Ikke gamle fjernsynsapparater eller hvitevarer, sier Bente Sneis. Det blir for tungt for oss å håndtere. Alt annet er flott!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken