Lørdag åpner påmeldingen til årets utgave av klassikeren SkiLøpet: – Vi ser frem til å samle over tusen store og små løpere igjen

KLART FOR FOLKEFEST: Årets utgave av SkiLøpet har som tidligere 10k og 5k - og MiniSkiLøpene for de yngre deltakerne. Med gaveposer, medaljer, t-shirts, kontrollmålte løyper, maskotten Joggy, liv på torget med sponsorer, og liv i løypene fra lokale musikanter og ivrige tilskuere, er rammene lagt for en ny sportslig folkefest i Ski. 

KLART FOR FOLKEFEST: Årets utgave av SkiLøpet har som tidligere 10k og 5k - og MiniSkiLøpene for de yngre deltakerne. Med gaveposer, medaljer, t-shirts, kontrollmålte løyper, maskotten Joggy, liv på torget med sponsorer, og liv i løypene fra lokale musikanter og ivrige tilskuere, er rammene lagt for en ny sportslig folkefest i Ski.  Foto:

SkiLøpets grunnlegger, Janicke Bråthe har gitt seg, men arrangementet løper videre. 5. september arrangeres den niende utgaven, og allerede lørdag denne uka åpner påmeldingen til løpet.

DEL

SKI: Som vanlig er det løpegruppa SkiLøperne som står for arrangementet. Mangeårig medlem Espen Gustavsen har tatt over som løpsleder, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med alle i arrangementskomiteen. Vi deler på oppgavene, men vi gjør dette i sammen. Vi drives av SkiLøpernes verdier som er løpeglede, trening og fellesskap, sier Gustavsen i en pressemelding.


De samme rammene

Årets utgave har som tidligere 10k og 5k - og MiniSkiLøpene for de yngre deltakerne. Med gaveposer, medaljer, t-shirts, kontrollmålte løyper, maskotten Joggy, liv på torget med sponsorer, og liv i løypene fra lokale musikanter og ivrige tilskuere, er rammene lagt for en ny sportslig folkefest i Ski.

– Vi ser frem til å samle over tusen store og små løpere igjen. SkiLøpet er blitt en hyggelig tradisjon i Ski, kommenterer løpsleder Gustavsen.

Det er SkiLøperne som er arrangør av SkiLøpet. Løpegruppen er registrert som en frivillig gruppe og drives av løpeentusiaster. Løpet er non profit.

Intet SkiLøpet løp uten sponsorene

Ansvarlig for sponsorer, Mette Synnerstrøm, er klar på at det ikke blir noe løp uten det store bidraget lokale bedrifter i Ski gir.

– Vi er takknemlige for det positive engasjementet fra bedrifter i Ski. De er vi helt avhengige av for å kunne arrangere løpet. I 2019 var Askim & Spydeberg Sparebank, Manpower Ski, USBL og KC Follo hovedsponsorer. Vi har plass til to til i år, understreker Synnerstrøm.

Lørdag 25. januar åpner påmelding til løpet klokka 12.00. For alle løpene gjøres påmelding elektronisk via EQ-Timing. De 50 første som melder seg på, får navnet sitt på startnummeret. SkiLøpet har et fast antall plasser for hver distanse.

– Det er ikke uvanlig at en eller flere av distansene blir fulltegnet før løpsdagen. Det er altså ingen grunn til å vente med å melde seg på. Startnummer fordeles etter når man melder seg på uavhengig om det er 10k eller 5k, forklarer løpsleder Espen Gustavsen.

Artikkeltags