FOLLO: Søndag er den store kom deg ut-dagen, og mange planlegger nok en tur utendørs, enten det er i privat regi eller som deltaker av et av de planlagte arrangementene.

Kan bli glatt

Som ØB har skrevet tidligere, er det ventet en ny runde med nedbør natt til søndag og søndag morgen, som kan komme som snø, sludd eller regn. Dette kan føre til glatte forhold. Temperaturene er ventet å ligge nær null, eller kanskje litt over.

- Er det fare for regn som fryser på bakken?

- Det er mulighet for at det vil kunne skje utover lørdag kveld og natt til søndag. Så det er greit å være obs på at det kan by på problemer med isholke. Mildvær over kald bakke kan bidra til at det blir glatt i seg selv, sa vakthavende meteorolog Per Egil Haga da ØB snakket med han torsdag.

Sol

Men utover formiddagen er det ventet bedre vær, og lørdag kommer Meteorologisk institutt med følgende gladmelding på Twitter:

- Søndag er den store «kom deg ut» dagen. Østlandet får en fin utedag etter at nedbøren har passert i løpet av natten.

Litt mildere blir det også søndag. Mens det lørdag formiddag er meldt minus 7 grader i Ski, er det ventet temperaturer rett over nullpunktet på dagen søndag.

Hebekk

Blant aktivitetene du kan få med deg søndag, er Barnas turlag Nordre Follo sin tur til radiostasjonen på Hebekk, hvor det vil være natursti, leker og grilling.

– Barnas turlag stiller med pølser og pinnebrød til alle barn. Saft og bålkaffe til de som ønsker. Ved snø er det ypperlig å ta med ski og akebrett, skriver turlaget på sin hjemmeside.

Les mer om tilbudet på nordrefollo.dntoslo.no.

Breivoll

Ås turlag kan lokke med «Kom det ut-dag» på Breivoll. Der har de satt sammen et program som byr på et mangfold av aktiviteter, og de fleste egner seg for barn. De oppfordrer for øvrig til å ta med broder, da det er mye is på bakken rundt gården.

Ås turlag byr blant annet på Turbojakten, natursti, steking av pinnebrød, erteposekast, aking, balansering på slakkline og korte nærturer til fots.

Les mer om arrangementet på nettsiden as.dntoslo.no.

Både på Breivoll og Hebekk starter arrangementene klokken 11:00.

Greverud

I tillegg arrangerer Skiforeningen Sørmarka sin tradisjonsrike familiedag på Østre Greverud søndag. Også der starter arrangementet klokken 11.

– Vi setter opp skileiken hvor både voksne og barn kan prøve seg i både slalåmløypa (med langrennski), kuleløypa, hopp etc. Skulle man ha behov for veiledning vil vi ha skiinstruktører tilgjengelig.

Familiedagen er et tradisjonsrikt arrangement som pleier å samle mye folk.

– Vi vil sette ut bålpanner hvor dere kan grille deres medbrakt mat, opplyser Svein Skrattalsrud i en pressemelding til ØB.

Ellers så byr Nordre Follo og Ås på en rekke gode tur- og aktivitetsmuligheter. Så det er mange gode grunner til å komme seg ut i sola denne helgen.

Tips oss gjerne om flere utendørsarrangementer i helgen på [email protected]

Venter mildere værtype

Selv om det fortsatt er vinter en god stund til, kunne meteorolog Haga fortelle at det ikke er ventet så mye bitende kulde igjen med det første:

– Det er ikke noe som tyder på at vi får noe strengt kaldt vintervær i februar. Indikasjonen er at februar blir en ganske mild måned, og at vi får temperaturer mye av tiden på over det som er normalt for årstiden. Så det ser nok ut til at vi har lagt den strengeste kulden bak oss for vinteren. Man skal være litt forsiktig med å si vårvær, men det blir neppe lange, kalde perioder. Korte perioder kan det bli, men gjennomgående blir det nok en ganske mild værtype.

Les mer om hva som skjer i vårt lokale kulturstudio: