Avinor Oslo lufthavn, som disponerer 18.500 parkeringsplasser på Gardermoen, skriver i en pressemelding at pågangen har vært ekstra stor denne sommeren og at parkeringsplassene nå snart er fulle.

– Vi oppfordrer de reisende til å bruke kollektivtransport til og fra Oslo lufthavn i de to sommerukene vi har foran oss, da vi ikke lenger kan garantere tilgjengelige parkeringsplasser, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein til Glåmdalen.

Flere reisende

Det er flere grunner til at situasjonen har blitt som den har.

– Det er flere reisende med fly i år enn tidligere år, samtidig som vi har færre parkeringsplasser tilgjengelig enn i fjor, forklarer Vangstein, som også peker på at anleggsarbeider på jernbanen har ført til at flere tar bilen.

Selv om togavgangene er færre i sommer, går de fortsatt til flyplassen flere ganger i timen. Flybysser og rutebusser går som normalt.

– Beklager

– Vi beklager ulempene dette medfører for de reisende, men ønsker å være tidlig ute slik at man ikke kommer til Oslo lufthavn uten å få tak i parkeringsplass. Ønsker man likevel å parkere, anbefaler vi at man forhåndsbestiller parkeringsplass på parkering.avinor.no slik at man sikrer seg plass før man ankommer.

– Slik det ser ut nå regner vi med at de verste utfordringene gir seg innen utgangen av juli, men inntil da håper vi de reisende ser på alternative transportløsninger før de skal ut og fly i sommer, avslutter Vangstein i pressemeldingen.