Lysmesse i Øståsen Kirke

Av

Sangkoret Canto avholder sin tradisjonelle lysmesse i Øståsen kirke, Tårnåsen  fredag 13.desember kl. 2000.

DEL

TÅRNÅSEN: Sangkoret Canto som i år runder 50 år følger opp en god tradisjon og inviterer til lysmesse i Øståsen kirke fredag 13. desember. Det har vært tradisjon for koret å få med et ungt sangtalent, og i år er det Ida Eid Tunestveit.

Hun er 17 år og går siste året på musikklinjen ved Ski videregående skole. Hun tar timer med Sigrun Barr og Barbro Grenersen, og ønsker å studere sang etter videregående: Hennes drøm er å leve av å være operasanger. I sommer deltok hun i fremføringen av Occupy Opera ved Den norske opera. Siste delen av ferien sang hun opera på et slott i Salzburg, sammen med ungdommer fra 18 land.

De oppførte Oedipus av Enescu på Mozarteum, ved festspillene i Salzburg. Ida har sunget på scener i og utenfor Follo de siste årene, innenfor flere genre. Hun har vært med i flere musikaler og sunget med flere typer band. Hennes siste opptreden rent lokalt var i Kolben i september hvor hun var solist med Kolbotn Konsertorkester. I tillegg til å være solist med koret vil Ida ha sin egen avdeling.

Rolig og avslappende

Kveldens program preges av at det skal skapes en rolig og avslappende stund i kirken. «Vi ønsker at folk skal kunne senke skuldrene og roe seg ned litt nå i julestria» sier arrangøren. Det blir et stort spenn i musikkvalgene når kjente og litt mindre kjente julesanger står på programmet.

Sangkoret Canto, som ledes av Rolf Arnesen, og som også har det musikalske ansvaret, har med seg flere dyktige musikere til å akkompagnere koret: Håkon W. Øgreid, gitar, Kåre W. Øgreid, piano, Olav Øgreid, orgel, Håkon Brynjulvsrud, bass, fløytistene Marianne Grini, og Tone Buvig samt Jan Halvorsen, euphonium.

Kirken prest er Øyvind Helliesen vil dele en juleappell med de fremmøtte. Det er som vanlig ikke inngangspenger – i stedet gis det anledning til å gi en kollekt ved utgangen.

Artikkeltags