Må stenge vannet i Vestby sentrum etter vannlekkasje

LETER: Ledningsnettet som går i Sentrumsveien er gammelt og kommunen har ikke tegninger på det. Det gjør arbeidet med å finne rett ledning litt vanskeligere. Her har de allerede skjært av en del av et rør.

LETER: Ledningsnettet som går i Sentrumsveien er gammelt og kommunen har ikke tegninger på det. Det gjør arbeidet med å finne rett ledning litt vanskeligere. Her har de allerede skjært av en del av et rør. Foto:

DEL

VESTBY: Torsdag blir deler av Vestby sentrum vannløst. Ifølge kommunen er de nødt til å stenge vannet som følge av et rør som har gått lekk flere ganger.

Vannet vil være stengt mellom klokka 08.00 og 16.00 og ifølge Nazhad Chawshin i Vestby kommune er 163 adresser berørt.

– Blant annet står halve rådhuset uten vann, forteller han til Vestby Avis torsdag morgen.

Rørene det har vært lekkasje i ligger i Sentrumsveien og Chawshin forteller at det har vært lekkasje der to ganger. Nå blir de fjernet.

– Dette er gamle rør som ligger ved boligprosjektet som nå er i gang i Sentrumsveien, sier han til Vestby Avis.

Når Vestby Avis tar en tur bort til arbeidene blir vi forklart at det ikke finnes tegninger på det gamle ledningsnettet og at de derfor ikke helt vet hva de kommer til før bakken er åpen. Klokken 09.00 var noen av ledningene funnet.

Ikke alle husstandene mister vannet helt, men kan oppleve variert trykk og misfarget, brunt vann.

– Vi beklager ulempene dette medfører, opplyser kommunen i en melding.

Når vannet er tilbake skal man la vannet renne til det ikke lenger er brunt. Dette skal helst skje via kaldtvann.

– Farget vann er ufarlig, men det anbefales å utsette hvitvasken til vannet er tilbake til normal stand, opplyser kommunen.

Artikkeltags