SKI: Magnus Reneflot har mottatt Ski kommunes miljøvernpris for 2014.

Han er kjent som leder av naturfotofestivalen som har foregått i Ski de to siste årene. Fotografen mottok prisen i forkant av kommunestyremøtet onsdag kveld.

– Jeg vil bare takke for denne flotte prisen. Det er nok den flotteste prisen man kan få, sa en tydelig rørt Reneflot fra talerstolen.

I juryens begrunnelse sto det blant annet følgende:

– Dette er den viktigste prisen man kan få. Miljøvern er dessverre enklest på bortebane, men vi har tapt om det bare skal gjelde for store, karismatiske dyr langt borte.

Nysgjerrig og søkende

Juryen begrunnet utdelingen med at Reneflot er en nysgjerrig og søkende mann som har vist både det spektakulære og nære i naturen i Ski. Han har alltid hatt øynene åpne og formidlet det vakre i naturen.

– Det er så deilig å kunne formidle hvor flott naturen er, sa Reneflot.

Han forklarte hvordan han klarer å finne inspirasjon i de aller minste ting. Han trenger ikke å gå mer enn 100 meter inn i skogen før han er hektet. Da blir han og kameraet vanskelig å flytte de nærmeste timene.

– I naturen kan du finne assosiasjoner til andre konkrete ting. Jeg har funnet ting som er flotte, men også ting som lar deg tenke om dette er godt for naturen eller ikke, filosoferte prisvinneren.