Makten er din

Foto:

Av
DEL

MeningerFollo sine 7 videregående skoler. Milevis med fylkesvei og sykkelvei. Regionbusser og lokalbusser mot nord, sør, øst og vest. Flere regionale entreprenører og innovasjonsmiljøer i Ås. Alt dette er i dag styrt eller støttet av Akershus fylkeskommune. Fra neste år vil Viken fylkeskommune ta over styringen.

Vi kan snakke lenge om hvordan dette blir gjort. Om hvordan høyreregjeringen dytter gjennom endringer med manglende pengestøtte og nølende folkestøtte. Her og nå vil jeg heller se fremover.

Ved årets valg er makta din. Det gir mulighet til å bestemme hvilken retning det nye fylket skal ta. Det gir mulighet til å ta ansvar for de felleskapene vi lever i. Ansvar for egen fremtid, og for fremtiden til de rundt oss.

Det handler om de lokale sakene

I Follo er det nesten 5200 skoleplasser på regionens mange skoler. Arbeiderpartiet vil at alle elever skal ha mulighet til å gå på sin nærskole. Det er en garanti. Samtidig skal alle ha mulighet til å søke seg til andre skoler. Det gir reell valgfrihet.

Høyresidens alternativ er karakterbaserte inntak som gir A- og B-skoler. Her får noen skoler så mange søkere at snittet presses opp, og lokale elever presses ut. Arbeiderpartiet vil jobbe mot et system som øker sosiale ulikheter på denne måten, og vil derfor innføre nærskolegarantien.

Vi vet at hyppige og presise avganger er viktig i Follo, hvor mange er avhengig av kollektive reiser til jobb eller på fritiden. Med Høyresidens politikk vil viktige offentlige tjenester bli privatisert. Vi ser det allerede på nasjonalt nivå med oppdeling og salg av Vy og dens tjenester – en dyr prosess uten garantier for et bedre tilbud.

Arbeiderpartiet vil aktivt hindre slike prosesser i Viken. Med Arbeiderpartiet vil tjenestene være offentlige, og tilbudet vil alltid være viktigere enn privat profitt.

Arbeiderpartiet vil bygge fylket med en balanse mellom utvikling og bærekraft. Samfunnet vårt trenger en offensiv politikk for å kutte utslipp, rense luften, og skape nye, grønne arbeidsplasser. Vi er klare på at utslippskutt og utvikling er forenelig. Innsatsen og arbeidet for en bærekraftig utvikling som gjøres på NMBU i Ås og i det lokale næringslivet er en viktig del av dette.

Med Arbeiderpartiet ved roret kan hele Follo bli et sted for nye, bærekraftige arbeidsplasser. Ved å tenke helhet, og handle lokalt, kan Viken lede innsatsen for et grønnere samfunn.

Arbeiderpartiet vil ha et Viken som gir rom for alle. Vi blir 1,2 millioner innbyggere i 51 forskjellige kommuner. Follo blir flere av dem. Hverken folk eller samfunn bør presses inn i et ideal bestemt av høyreregjeringen – vi er alle forskjellige og har forskjellige interesser.

Men at vi er forskjellige kan aldri være en unnskyldning for politikk som fører til økende sosiale ulikheter – uansett hvor mye Høyre og FrP ønsker det slik. Gjennom god, politisk styring kan vi sørge for at alle får like muligheter.

Da må vi alle ta ansvar. Bygge det nye fylket med sterkere felleskap og bedre lokalsamfunn. Hvor arbeid, utdanning, infrastruktur og miljø blir prioritert fremfor usosiale skattekutt og kortsiktig, høyreideologisk politikk. Valget 9. september gir alle mulighet til å bestemme over samfunnet rundt oss. Jeg kommer helt klart til å gripe muligheten.

Tonje Brenna, 1.-kandidat for Viken Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags