Kuldesjokket i februar var helt som normalt

UTNYTTET KULDEGRADENE: De fantastiske islyktene til Viktoria Grønn på Ski Blomster pyntet opp i gågata i Ski da det var altfor kaldt til å sette ut levende blomster.

UTNYTTET KULDEGRADENE: De fantastiske islyktene til Viktoria Grønn på Ski Blomster pyntet opp i gågata i Ski da det var altfor kaldt til å sette ut levende blomster. Foto:

Synes du februar har vært en kald måned? Middeltemperaturen var akkurat som normalt. Det var februar i fjor som var mange grader mildere.

DEL

ÅS: Normal temperatur for februar måned er minus 4,6 grader. Middeltemperaturen for februar 2018 var minus 4,6 grader. Så ingen grunn til å klage på kulda som var. Kanskje gjorde du det likevel. Sannsynligvis fordi du da tenkte tilbake til februar i fjor og sammenlignet med hvordan det var for ett år siden. Da var middeltemperaturen for samme måned minus 1,9 grader. Termometeren krøp den gangen ned til minus 12,2 på det kaldeste, mens februar i år kunne by på 19 minusgrader. Ja, det var den mandagen alle snakket om Sibir-kulda som kom over natta.

Viktoria gjør minusgrader til et stort pluss i gågata i Ski 

Februar er en måned det vanligvis ikke kommer små nye nedbør- selv ikke i skuddår. Normal nedbørsmengde for den siste av vintermånedene er 35 millimeter. I år falt det 43,8 millimeter med nedbør, det aller meste som snø. I februar i fjor kom det dobbelt så mye nedbør som normalt, hele 72,1 millimeter. Selv det er lite sammenlignet med de andre elleve månedene i året.

Synes du det er kaldt ute? Her er tips fra dem som jobber i kulden 

Det er Fakultet for realfag og teknologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet som driver målestasjonen på Søråsjordet i Ås og som samler inn de meteorologiske dataene.

I dag er «følt» temperatur 19 minusgrader! I morgen skal det bli enda verre 

Artikkeltags