FOLLO: Mandag 4. juli tilpasser Ruter nok en gang rutetilbudet i distriktet vårt, og flere ruter blir berørt i Follo. Tilpassingen vil berøre deg som pendler til og fra Follo.

Passasjersvikten under pandemien er fortsatt merkbart, og på bakgrunn av dette. ØB har ved flere anledninger skrevet om ruteendringene, spesielt på Vevelstadåsen, hvor mange blir berørt.

Her er noen av artiklene ØB har skrevet om temaet.

Helt til det siste har lokalbefolkningen forsøkt å få Ruter til å endre mening, men uten nytte. Senest 21. juni dro beboere i Vevelstadåsen Grendelag til rådhuset i Ski for å overlevere en bunke med fire hundre underskrifter, men Ruter lot seg ikke rikke.

Her kan du se video fra overrekkelsen.

Endelig kunne underskriftene mot Ruters planlagte ruteendringer overleveres i Ski.

Også den 20. juni ble hele 1100 underskrifter overlevert i resepsjonen til Ruter i Oslo av Emilie Berg fra styret i Langhus og Siggerud Arbeiderlag.

– Jeg vet hva disse ruteendringene vil gjøre med veldig mange av de som bor på Vevelstadåsen og engasjementet er stort. Jeg har snakket med mange av de som bor der oppe og kjenner en del til deres ønsker og behov. De kan godta at avgangene ikke er så hyppige som i dag, men å kutte helt på kveldstid og i helgene, vil de ikke være med på, sa Berg til ØB den gangen.

– Vi satset offensivt for å tilrettelegge for en fremtidig passasjervekst som dessverre ikke kommer som forventet på grunn av pandemien. Dette gjør det nødvendig å foreta tilpasninger av tilbudet, har markedsdirektør i Ruter Ellen Marie Rogde uttalt om ruteendringene i en pressemelding.

Og også på Rådhuset var det lite gehør å få, også til tross for sterkt, politisk press.

Dermed blir ruteendringene et faktum, enten man liker det eller ei. Da er det kanskje greit å vite hvordan du berøres.

Her er oversikten

For at du skal være godt forberedt, skal vi derfor gi deg en oversikt over hvordan du berøres som pendler fra og med mandag.

  • 500 Drøbak–Oslo bussterminal: Avganger hvert kvarter i rushtiden istedenfor hvert tiende minutt. Siste avgang fra Drøbak brygge kl. 23.13 med retur fra Oslo bussterminal kl. 00.15 erstattes av linje 500N.
  • 500N Drøbak–Oslo bussterminal: Ny avgang fra Drøbak brygge kl. 23.15 med retur fra Oslo bussterminal kl. 00.30.
  • 505 Drøbak–Oslo bussterminal: Avganger hvert tiende minutt istedenfor hvert sjette minutt i rushtiden mellom Vinterbro og Oslo, og kortere tidsrom for rushtidsavganger. De siste avgangene fra Seiersten kl. 22.58 og 23.28 med retur fra Oslo bussterminal kl. 24.00 og 00.30 erstattes av linje 500N.
  • 505E Skorkeberg–Oslo bussterminal: Avganger hvert kvarter i rushtiden istedenfor hvert tiende minutt.
  • 510 Bøleråsen–Drøbak: Kjører ikke lenger via Vevelstadåsen. Buss 516 får ny trasé via Vevelstadåsen.
  • 516 Vevelstad stasjon – Siggerud: Kjører via Vevelstadåsen hver halvtime mellom ca. kl. 06 og 18 mandag til fredag.
  • 550 Enebakk–Oslo bussterminal: Avganger hvert kvarter i rushtiden istedenfor hvert tiende minutt.
  • 576 Fagerstrand–Vinterbro: Endres til å kjøre Fagerstrand–Drøbak. Overgang til buss mot Oslo/Ski ved Frogn videregående skole.

For den totalt oversikten, følg denne lenka. Les mer om saken ved å trykke her: