SKI: Klokken 13:47 onsdag ettermiddag melder Politiet i Øst at Utrykningspolitiet har hatt trafikkontroll i Langhusveien i Ski. Dette resulterte i 13 forenklede forelegg for hastighet og et forenklet forelegg for bruk av mobil. I tillegg var det to personer som fikk gebyr for manglende bruk av bilbelte.

Kjørte utfor skråning – havnet nesten i bekken

UP er stadig ute på veiene og følger med på trafikken. Sist fredag ettermiddag var det svært mange som hadde det vel travelt i 40-sonen på vei gjennom Ås. Den kontrollen resulterte i ikke mindre enn 36 bøter, i tillegg til at to personer mistet førerkortet. Den høyeste farten som ble målt i den kontrollen, var 68 km/t.

To kontroller i samme vei på samme dag

Dagen før hadde UP kontroll i Kråkstadveien. Der ble det delt ut 14 forenklede forelegg, der høyeste hastighet var 72 km/t.

– Det er helt tydelig at mange indre østfoldinger bruker denne veien – kanskje som arbeidsvei – for å kjøre bakveien til Ski, sa UP-leder i Follo, Rune Dahl til Smaalenenes avis.

Tidligere samme morgen var lokalt politi i samme vei, i krysset Kråkstadveien/Prestegårdsalleen.

Da ble ni førere anmeldt og én mistet førerkortet og ble anmeldt på grunn av for mange prikker.

Høyeste målte hastigheten var 67 km/t i 50-sonen.

– Dette er et sted vi får mye klager, og det er mange som drar med seg høy hastighet fra E18, sa UP-sjef i Follo, Rune Dahl, til ØB under en kontroll tidligere i april.

Dette er imidlertid bare noen få av mange eksempler på trafikkontroller den siste tiden. Hvis du lurer på hvor mye du må ut med hvis du blir tatt for å råkjøre, finner du satsene under:

Se de siste trafikkmeldingene

I ØBs trafikkfeed, finner du alltid de ferskeste trafikkmeldingene fra Østlandet mer mer. Oppdateres automatisk døgnet rundt.