SKI: Klokken 12:54 onsdag ettermiddag, fikk politiet melding fra Ski skole, hvor en mann skal ha blitt observert med en stor kniv av et slag.

– Han skal ha gått gjennom skolegården i retning Kirkeveien, og opplysningen vi har fått, er at han skal ha gått og kuttet noen kvister i et skogholt, og at han brukte kniven til dette, forteller operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt til ØB litt før klokken halv tre.

Eldre mann

Politiet har sendt en bil i den retningen som mannen skal ha beveget seg.

– Politipatruljen snakket med melder, som beskriver en eldre mann, og har vært rundt i området og sett etter han. Men vi har ikke funnet ham. Han beskrives som en eldre mann med grått hår. Vi har ikke noen info om at det har vært noen trusselsituasjon, men han har ifølge melder beveget seg gjennom skolegården.

Politiet har avsluttet søket.

– Men hvis vi får flere meldinger, blir det startet opp igjen, sier han.

Raskt informert

ØB har vært i kontakt med rektor Vigdis Maria Sandvik, som henviser til politiet når det gjelder selve saken. Hun forteller at alle foreldre ble raskt informert, og at de har gått gjennom saken med personalgruppen, som også er godt informert om hendelsen.

– Vi har beredskapsplaner som fungerer raskt for situasjoner som blir krevende, vanskelige og kan oppleves litt skremmende for barn. Det håndterer vi med god info raskt ut, forteller hun.