– Jeg har jo masse energi etter all julematen, så jeg satser på at jeg klarer løpe hele veien, sier hun til Moss Avis.

Det forteller Marlene Løw (25), som forbereder seg til maraton. 3. juledag skal hun nemlig delta i maratonet som Löplabbet arrangerer fra Sandvika til Ski. Sammen med 230 andre står hun ved startstreken, klar til å gyve løs på den 4,2 mil lange ruta.

Men Løw skal ikke bare løpe. Hun har også et mål om å samle inn penger til en sak hun brenner for. Hun er medisinstudent ved universitetet i Bergen, og nasjonal leder for medisinernes humanitæraksjon (MedHum). Aksjonen er Norges største studentdrevne innsamlingsaksjon, og samler annet hvert år inn penger til et globalt helsebringende formål. I år samarbeider aksjonen med Leger uten grenser, for bekjempelse av tuberkulose i Mumbai i India.

Fokus på global helse

Som nasjonal leder har Løw blant annet ansvaret for å koordinere de fire lokallagene som er i Bergen, Oslo, Trondheim og Stavganger, og hun har det overordnede ansvaret for selve aksjonen. Hun forteller at det skal være ulike aktiviteter i løpet av aksjonsåret 2016.

– Da har lokallagene arrangementer som for eksempel revyer, kakelotterier og improteater, hvor målet er å samle inn penger, men også få økt oppmerksomhet om oss, slik at flest mulig ser hvem vi er og hva vi driver med. Deretter har vi over hele landet en aksjonsuke i uke 36. Da går vi blant annet med bøsser for å samle inn penger. Alle pengene vi får inn, går uavkortet til formålet.

Løw forteller at det betyr mye for henne å kunne være med å bidra. Hun synes det er viktig å sette global helse på kartet, både blant studentene, men også blant andre. Og nettopp derfor vil hun bidra også i jula, med å delta på maraton.

– Jeg har jobbet med å skaffe meg ulike sponsorer som kan bidra ved å gi en viss sum per kilometer jeg løper. Til nå har jeg fått inn 6.000 kroner, og det er veldig bra, men jeg tar gjerne imot flere som vil bidra, sier Løw.