TÅRNÅSEN: Med aktivitetskampanjen Dine 30 NFK vil Frisklivsentralen i kommunen senke terskelen for hva som er nok aktivitet, og etterstrebe å få inn 30 minutter med bevegelse hver dag.

– Det er mye man kan gjøre som du ikke nødvendigvis tenker på som trening. Alt teller, fra å gå en tur, måke snø, stable ved, eller ta husvasken med musikk på øret, dans eller prøv noe du ikke har gjort på lenge, oppfordrer Maren-Kristine.


Deler og motiverer

Absolutt alle, uansett nivå, kan bli med i kampanjens facebook-side Dine 30 NFK. Der kan deltakerne dele opplevelser og bilder fra aktivitetene.

– Vi heier på hverandre, motiverer og støtter. Hver uke trekkes en premie, og til slutt kåres en vinner av hovedpremien. Lokale sponsorer hjelper oss med premiene, forteller hun.

Det er Helsedirektoratet som står bak kampanjen. Maren-Kristine har tidligere gjennomført den via Frisklivsentralen Indre Østfold.

– I utgangspunktet sa vi oss fornøyd hvis vi fikk med 100, og så endte vi opp med over 1000, ivrer hun.

30 tips

På facebook-siden ligger tips til aktiviteter og en aktivitetskalender man kan fylle ut selv. Tanken er at 30 minutters aktivitet hver dag i 30 dager vil motivere til å holde det gående også etter at den største iveren for nyttårsforsetter har dempet seg.

– Vi blir jo mer og mer stillesittende. Å komme seg opp og ut i 30 minutter har stor effekt både for den mentale og fysiske helsen, understreker hun.

– Hva er ditt beste tips for å komme i gang?

– Gjør avtale med noen du kan være aktiv sammen med, og gjør noe du syns er gøy. Og følg kampanjen på Facebook.

Facebook-siden Dine 30 NFK er allerede åpen for påmelding. Kampanjen starter 9. januar og varer til 7. februar.

– Det er helt gratis, forsikrer frisklivsveileder ved Frisklivsentralen, Maren-Kristine P. Hetland.