Gå til sidens hovedinnhold

Mari og Rannveig i brannvesenet delte ut reflekser: – Vi ønsker at alle skal bli sett og være trygge

Brannvesenet var aktive på Refleksdagen og delte ut 600 reflekser til ungdomsskoleelever i Ås og Frogn. – At barn og unge er trygge er svært viktig for oss, sier Mari Hovland i Follo Brannvesen IKS.

FOLLO: 15. oktober var Refleksdagen. Det markerte Follo Brannvesen IKS med å dele ut rundt 600 reflekser til ungdomsskoleelever i Ås og i Frogn.

God synlighet i trafikken er avgjørende for å redusere antall påkjørsler. Brannvesenet oppfordrer alle til å bruke refleks.

– I år valgte vi å rette fokuset mot ungdomsskoleelever. At barn og unge er trygge når de ferdes til og fra skolen er svært viktig for oss, sier Mari Hovland og Rannveig Fladmoe, branninspektører i Follo Brannvesen IKS.

Les også

Denne brua er kun tre år gammel. Betongen er allerede i ferd med å sprekke opp

Store konsekvenser

Uten refleks er du først synlig på 25–30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys

– Omregnet til sekunder har bilføreren 10 i stedet for 2 sekunder til å reagere, det kan være forskjellen på liv og død. Denne informasjonen til Trygg Trafikk er det viktig at folk får med seg, sier Mari Hovland videre.

Kommentarer til denne saken