Marie (9): – Det hadde vært ille å være her med kreft i stedet for å være sammen med vennene mine

Slik gikk det da åtte elever fra SFO på Sjøskogen fikk prøve parykker på Radiumhospitalet.

Artikkelen er over 1 år gammel

I åtte år på rad har elevene ved SFO på Sjøskogen brukt vårmarkedet sitt for å glede jevnaldrende med kreft. Hjertelaget imponerer de ansatte på Radiumhospitalet.

DEL

MONTEBELLO: Nå sist ble det 28.641,94 kroner.

– Det er imponerende. Barna har vel samlet inn 25.000 kroner i snitt hvert år, sier Frank Jakobsen, leder av Ås Maltesergruppe.

Han har engasjert seg for kreftsaken i en årrekke, og var «reiseleder» da åtte elever og SFO-leder Mustafa Kroop fikk besøke Radiumhospitalet.

– Jeg tror det hadde vært ille å måtte være her så mye med kreft i stedet for å være sammen med vennene mine, sier Marie Jargel (9).

POPULÆRT: Det var populært å prøve parykker inne hos Sine Akerholt Skyttemyr fra Kolbotn. Marie Jargel (9) ble riktig fin.

POPULÆRT: Det var populært å prøve parykker inne hos Sine Akerholt Skyttemyr fra Kolbotn. Marie Jargel (9) ble riktig fin. Foto:


Prøvde parykker

Derimot var det spennende å være på besøk og se på nært hold hvordan de jobber med kreft på sykehuset.

Det var spesielt moro å få prøve parykker hos Sine Akerholt Skyttemyr fra Kolbotn, som tilpasser parykker i 9. etasje på Radiumhospitalet.

– Pasientene får støtte til én parykk hvert år, forteller fritidsleder Thora Kollenborg.

ET FRISTED: Fritidsleder Thora Kollenborg tok barna med en omvisning på Radiumhospitalet. Her i ungdomsrommet i 9. etasje, hvor det akkurat nå foregår en del trening på grunn av ombygging ellers på huset. Det er et fristed for ungdommen på sykehuset.

ET FRISTED: Fritidsleder Thora Kollenborg tok barna med en omvisning på Radiumhospitalet. Her i ungdomsrommet i 9. etasje, hvor det akkurat nå foregår en del trening på grunn av ombygging ellers på huset. Det er et fristed for ungdommen på sykehuset. Foto:


– Veldig takknemlige

Hjertelaget til elevene på Sjøskogen imponerer de ansatte på Radiumhospitalet.

– Vi er veldig takknemlige, sier fritidsleder Thora Kollenborg.

Hun spanderte is og smågodt på de unge gjestene. De syntes det var kjempespennende å se nærmere på hva de driver med på sykehuset.

– Jeg tror det hadde vært helt forferdelig å måtte være så mye her inne, mener Vivian Riis Vestøl (9).

TAKKNEMLIG: Fritidsleder Thora Kollenborg på Radiumhospitalet takket for sjekken fra barna og SFO-leder Mustafa Kroop.

TAKKNEMLIG: Fritidsleder Thora Kollenborg på Radiumhospitalet takket for sjekken fra barna og SFO-leder Mustafa Kroop. Foto:

Går til togtur

Pengene går hvert år til trivselsskapende tiltak for jevnaldrende som er berørt av kreft. Denne gangen skal pengene fra Sjøskogen, etter samråd med skolen selv, gå til en uforglemmelig togtur.

Hvert tredje år samarbeider Ås Maltesergruppe, sykehusene og gode partnere om en stor togtur for kreftrammede barn og unge og familiene deres. Forrige gang reiste de til Kristiansand. Neste gang går turen til Trondheim eller Bergen.

– Vi skal ha mat de dagene vi er der, vi skal bo på hotell, man må ha ting på toget. Mye blir sponset, men det er en del vi må kjøpe ved siden av, forklarer Thora Kollenborg.

Dette går pengene til:

Drømmetur for kreftsyke barn

VIKTIG Å HUSKE: De små tingene vi andre tar for gitt, er faktisk veldig viktige.

VIKTIG Å HUSKE: De små tingene vi andre tar for gitt, er faktisk veldig viktige. Foto:

Barn hjelper barn

Lillefryd, Sjøskogen SFO, har vårmarked hvert år under slagordet Barn hjelper barn.

– Det første året gikk pengene til asylmottaket i Ås, og det andre året var det Krise- og incestsenteret i Follo, forteller SFO-leder Mustafa Kroop.

TRENING: Vivian Riis Vestøl (9) får se nærmere på trimrommet i 9. etasje på Radiumhospitalet. Trening er viktig for å ta vare på kroppen, også mens den tøffe behandlingen pågår. Ås Sanitetsforening og Vålerenga er blant sponsorene som har gjort treningsrommet mulig.

TRENING: Vivian Riis Vestøl (9) får se nærmere på trimrommet i 9. etasje på Radiumhospitalet. Trening er viktig for å ta vare på kroppen, også mens den tøffe behandlingen pågår. Ås Sanitetsforening og Vålerenga er blant sponsorene som har gjort treningsrommet mulig. Foto:

Alle de åtte årene etterpå har det gått til jevnaldrende som er berørt av kreft.

– De togturene betyr utrolig mye. Mange av våre pasienter får behandling veldig lenge, sier Thora Kollenborg.

LES OGSÅ: Philip har tatt permisjon fra skolen for å hjelpe kreftrammet ungdom

LEGENDARISK: Dette må være Norges dyreste serviett. Skipsreder John Fredriksen skrev ut en sjekk på 50 millioner kroner til Radiumhospitalets Legater og direktør Jan Vincents Johannessen under en middag på Theatercafeen. Servietten er innrammet i resepsjonen på Radiumhospitalet.

LEGENDARISK: Dette må være Norges dyreste serviett. Skipsreder John Fredriksen skrev ut en sjekk på 50 millioner kroner til Radiumhospitalets Legater og direktør Jan Vincents Johannessen under en middag på Theatercafeen. Servietten er innrammet i resepsjonen på Radiumhospitalet. Foto:

– Tusen, tusen takk

– Dere må hilse til alle de andre som ikke kunne være med i dag og si tusen, tusen takk til dem også. Og så må dere hilse til mammaer og pappaer som har kjøpt de flotte tingene dere har laget og si tusen takk for pengene. Jeg håper dere på Lillefryd kan fortsette samarbeidet med Ås Maltesergruppe, for det setter vi veldig pris på, sier Thora Kollenborg.

Hun er ekstra glad for at stadig flere barn vil ha en gave til barn på sykehus i stedet for presanger til seg selv.

– Jeg synes det er en fantastisk flott gest, sier hun.

LES OGSÅ: 80 julekalendre fra Ås sprer glede på Radiumhospitalet

NATURTRO HÅR: Det var populært å prøve parykker inne hos Sine Akerholt Skyttemyr fra Kolbotn.

NATURTRO HÅR: Det var populært å prøve parykker inne hos Sine Akerholt Skyttemyr fra Kolbotn. Foto:

Må huske den som er syk

– Får dere en i deres vennekrets som får kreft, må dere huske på én ting: Ikke glem den som er syk. Veldig mange av barna og ungdommene som er her sier de ikke blir invitert i bursdager lenger eller blir spurt om å bli med på kino, og det kommer ingen på besøk hjem til dem lenger. De blir glemt når de ikke er på skolen hver dag. Så det er kjempeviktig!

Ta vare på dem og invitér dem med i vennegjengen. Ikke glem dem, sier Thora Kollenborg.

LES OGSÅ: 150 barn løp for kreftsaken

HÅRFAGER: ØB-journalist Stig Erlend Persson ble umiddelbart klar for Rockheim.

HÅRFAGER: ØB-journalist Stig Erlend Persson ble umiddelbart klar for Rockheim. Foto:

LES OGSÅ: Barna på Sjøskogen hjelper barn med kreft

Stor utbygging

Radiumhospitalet har ca. 2.000 ansatte og 200 pasienter. Pasienthotellet har plass til 70.

Nå er det masse gravearbeid på området. Forberedelsene pågår for fullt før en gigantisk utbygging kan starte. Utbyggingen av Radiumhospitalet skal være ferdig om fem-seks år, og skal samle kreftbehandlingen i hovedstaden.

Elevene fra Sjøskogen hadde god utsikt til gravearbeidene og fikk en anelse om de enorme dimensjonene i prosjektet.

LES OGSÅ: Frank har 40 år for samme arbeidsgiver

GAMLE KJENTE: Frank Jakobsen har vært utallige turer inne på Radiumhospitalet, der Jan Vincents Johannessen fortsatt er engasjert i folks ve og vel. Her fra en tilstelning i 2015.

GAMLE KJENTE: Frank Jakobsen har vært utallige turer inne på Radiumhospitalet, der Jan Vincents Johannessen fortsatt er engasjert i folks ve og vel. Her fra en tilstelning i 2015. Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken