Martin er skikkelig på gang - nytt toppløp i dag

SKØYTET BRA: Martin Løwstrøm Nyenget gikk et nytt bra løp på Sjusjøen og beviste der at han har World Cup-nivået inne. 

SKØYTET BRA: Martin Løwstrøm Nyenget gikk et nytt bra løp på Sjusjøen og beviste der at han har World Cup-nivået inne.  Foto:

Av

Martin Løwstrøm er skikkelig på gang etter en trøblete sommer og høst på treningsfronten. Oppegård-gutten fikk gode svar på Beitostølen og beviste i norgescupåpningen at han har intensjoner om å gå fort i vinter.

DEL

BEITOSTØLEN: Martin gikk fort og var lenge med i kampen om en pallplassering i snøværet på Sjusjøen. Landslagsløperen hadde ikke sekundene på sin side og endte opp med en femteplass. Det var oppmuntrende at det ikke var langt opp til Jan Thomas Jenssen som la beslag på tredjeplassen. Den kan han nok takke Harald Østberg Amundsen for ettersom han «dro» trønderen frem til tredjeplass.

- Jeg har fått trent bra etter sesongåpningen på Beitostølen og ser frem til å gå renn igjen. Forhåpentligvis så får jeg gode svar, sa det lokale stjerneskuddet før han skulle i aksjon på den krevende 15-kilometeren. Etter målgang kunne Martin konkludere med at det hadde fungert bra selv om han fikk det litt mot slutten. I motsetning til landslagskollegene fikk ikke han konkurrert forrige helg.

Fornøyd landslagstrener

- Martin trenger å gå renn ettersom han er avhengig av å få gode gjennomkjøringer. Med tanke på at han i oppkjøringen har mistet mange treningstimer er det sterkt av Martin å gå så fort som han gjør, sa Eirik Myhr Nossum, som nok en gang fikk bekreftet av den ferskeste på elitelaget har et høyt toppnivå. Myhr Nossum har latt seg imponere over Martin i sesongoppkjøringen. Han går fort på mindre trening enn konkurrentene.

Mange i skimiljøet var av den oppfatning at Martin Løwstrøm Nyenget burde få gå i Finland. Både fordi han på Beitostølen viste form og det var distanser som passet Martin i nabolandet. Landslagsledelsens vurdering var at de mente han ville ha best utbytte av å få tatt igjen litt av det tapte på treningsfronten. Det er ingen hemmelighet at landslagskollegene har ført betydelig flere timer inn i treningsdagboka enn det Løwstrøm Nyenget har gjort det siste halvåret.

Har VM-ambisjoner

Søndag får Martin Løwstrøm Nyenget muligheten til å konkurrere i den stilarten han liker og behersker best. Han har forutsetninger for å prestere minst like bra når det blir gått god gammeldags diagonalgang. Det bør også tale til hans fordel at han nå har flere hardøkter på samvittigheten. Før de lange sykdoms og skadeavbrekkene var VM i Oberstdorf et mål og det er det for så vidt fortsatt selv om det ser ut til å bli få muligheter til å vise seg frem.

30-kilometeren i Davos hadde passet Martin Løwstrøm Nyenget perfekt. Derfor var det kjedelig at skiforbundet varslet om at de ikke sender noen. Samtidig har Martin stor forståelse for den beslutningen når situasjonen er som den er. Det er gode nyheter for at det kan bli en tremil i fellesstart på Lygna som i så fall blir et av de viktigste uttaksrennene til 50-kilometeren i VM.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken