
SPLEIS: Jarle Halvorsen mener det er viktig å ha et mangfold av spisesteder på Kolbotn. Derfor har han opprettet en spleis for å hjelpe Anette Kristine Embretsen ved Kullebunden Spiseri med husleien. Foto: Karin Hanstensen
Les også
SPLEIS: Jarle Halvorsen mener det er viktig å ha et mangfold av spisesteder på Kolbotn. Derfor har han opprettet en spleis for å hjelpe Anette Kristine Embretsen ved Kullebunden Spiseri med husleien. Foto: Karin Hanstensen
GJENÅPNET: Sverre og Regina Røvig åpnet lukene ved Hjulet Kiosk ved Gjersjøen. De startet blant annet med hjemkjøring av pizza, for å ha flere ben å stå på. Nå selger de den lille røde kioskbua.. Foto: Ole Kr. Trana
NYTT MANNSKAP: Charlies Diner har fått ny driver og nytt mannskap (f.v) Abdulaziz Sharro, Øyvind Jekthammer og Ella Fennell. Foto: Åsmund Løvdal Austenå
STARTER I ROMJULA: På julaften tar Eduardo Jacobsen seg en kopp kaffe på McDonald's Ski før han stenger dørene for noen uker. Foto: Birgitte Henriksen
LYKKELIG VINNER: Svein Morten Aune (t.h) fra Vanitas får overrakt kassen med julebrus av kjøkkensjef Hafsteinn Snæland som står bak oppskriften. Foto: Åsmund Løvdal Austenå
SKUFFET: jonni Yokhanna ville utvide Babylon Pizza Ås, men fikk nei av kommunen. Foto: Åsmund Løvdal Austenå
JULEBRUS: Kjøkkensjef Hafsteinn Snæland ved Vitenparken har valgt å tenke nytt og ønsket å komponere sin egen julebrus. Foto: Inger Eide Nordseth
AVKREFTER MATMYTER: Det er lov å kose seg, og havregrøt blir ikke usunt fordi du har en skje med sukker på toppen. Men fedme-ekspert er helt klar på hvilken brus du bør velge. Foto: SolStock
2500 KRONER Saften med smak av julebrus ble utsolgt på rekordtid Nå tilbys den på finn.no for opptil 2500 kroner flasken Ordinær pris 40 kroner - Utrolig morsomt med en sånn mottakelse, sier Hilde Myhre fra Ås som hadde ideen og har smakt seg frem til braksuksessen Foto: Vivi Rian
TATT HELT AV: Den nye trenden Bubble tea - eller Boba - har tatt helt av for Thuy Trung Le og Sebastien Bruno på Ski Storsenter. Foto: Rolf-Otto Eriksen
SKREMT: Selv om det gikk bra, er Malin og Ådd skremt etter helgens opplevelse. – Heretter kommer vi til å se bedre etter, forteller de. Foto: Privat
FORSKJELL: Det er dyrere å kjøpe stor yoghurt på 500 og 850 gram enn å kjøpe en pakke med fire små på totalt 600 gram (til venstre). Foto: Nina Lorvik (Mediehuset Nettavisen)
Familien Ljungquist/Skytteren oppdaga larver i brokkolien da de spiste middag tidligere i uka. Foto: Privat
ANNERLEDES: Koronanedstengingen gjorde at folk endret handlemønster. Her er Simon Kristiansen på Coop Obs og varehussjef John-Arne Wolff i starten av koronaperioden. Foto: Bjørn Sandness
Her planlegger Odd Jomisko å ønske velkommen til sushi- og thairestaurant i Ås sentrum. Foto: Ole Gunnar Onsøien
I JUICEN: Familien Samadi fra Kråkerøy gjorde store øyne da de så hva som befant seg i appelsinjuicen. Foto: Erik Hagen
ULIKE: Utenlandske husdyr får gjerne i seg mer antibiotika enn norske dyr, noe som kan gi mennesker helseproblemer, ifølge professor Ørjan Olsvik i medisinsk mikrobiologi ved Universitetet i Tromsø. Foto: Halvor Ripegutu (Mediehuset Nettavisen) / Privat
VANNIS: Bamsesaft er ikke saft, men is. Foto: Anders Lohne Fosse (Nettavisen)
DET FØRSTE ÅRET: Restaurantsjef Vishal Gill har holdt Burger King Nord åpent i et år. Her fra åpningen i fjor 21. juni. Foto: Monika S. Risnes
DYRERE: Fra og med fredag vil det bli dyrere å kjøpe drikke på Vinmonopolet. Foto: Birgitte Henriksen
SATSER INTERNASJONALT: – Slagordet vårt er "alene kan du bli god, sammen med andre blir du best". Derfor jobber jeg sammen med Rune Laugen, som også har bakgrunn fra Arcus, og vi samarbeider med et destilleri i Italia og Oss Craft Distillery i Bergen. Målet for oss er å skape en unik merkevare av akevitten vår, og vi satser internasjonalt, forteller Ivan Abrahamsen. Foto: Rolf-Otto Eriksen
FRITT FREM: Nå er det fritt frem igjen å kjøpe smågodt i løsvekt i Coop-butikkene. Foto: Privat
HOLDER I GANG: Christian Stray-Jansen og Leske.no sliter i en tøff motbakke i disse korona-tider, men holder i gang nettbutikken, der blant annet ingefærølen fra Luscombe er blant bestselgerne. Her fra det nye lagerlokalet i Nygårdskrysset på Solberg i Nordby. Foto: Rolf-Otto Eriksen
Åse-Marit Thorbjørnsrud og Roy Andersen med det synlige beviset på at dessertvinen deres er kåret til landets beste fruktvin. Foto: Tore Kubberød
ÅPNET: Mohammad Yousaf på Papaya restaurant har fått åpnet restauranten igjen, men kritiserer Mattilsynet for flere ting. Foto: Mari Ødegaard
SKUFFET: Tove-Lise Jacobsen ble skuffet over smaken da hun kjøpte potetgull fra Maarud som hun vanligvis liker. Foto: Privat
STARTET SELSKAP I ÅS: Med pizzakokk Elmije Brava på plass åpnet Morten Pedersen Cosa Nostra i Moss i mai 2019. Foto: Jon Gran/Moss Avis
ARBEIDSOM: Kjøpmann Gøril Kristoffersen har drevet YX 7-eleven stasjonen i ett år. Foto: Tor-Arne Dunderholen
TWISTBONANZA: Et gigantparti med Twist rullet inn hos Havaristen i Enebakk torsdag. Foto: Privat
ÅPENT: Isabelle Schau og kollegaene på Egon holder åpent som normalt, men adkomsten til restauranten er litt endret. Foto: Birgitte Henriksen
FULL FART: Det var god stemning og høyt tempo på Baker Nordby da den gjenåpnet etter oppussingen onsdag. Fra venstre: Anna Almqvist, Kjersti Nyvang, Anne Østerhaug og Birgitta Nordby. Foto: Birgitte Henriksen
LUFKIN LICKER: Her får godteskjeene en fuktig behandling før de settes tilbake i godteriet. Foto: Dag Magnus Nielsen
KONKURS: Husmannskosten, kafeen som drev på Bauhaus, har begjært seg selv konkurs. Foto: Amund Lågbu
Norunn Bjørseth (62) ble slett ikke imponert da hun tilberedte lutefisken lørdag kveld. – Ikke en gang hunden min ville ha den! Foto: Privat
PØLSEMAKER, PØLSEMAKER: For ett år siden tok Roger Lund fra Kolbotn over som daglig leder for familiebedriften Åkeberg Skoglunn pølsemakeri. Han har med seg søsteren Heidi og faren Tore i driften. Foto: Rolf-Otto Eriksen
NYTT UTSALG: Gulla Johannesdottir og Fiskehuset på Kolbotn skal åpne en ny avdeling på Lambertseter. De tar over lokalene etter Lambertseter Fisk og Vilt. Foto: Rolf-Otto Eriksen
STOR FREMGANG: Erbil Yasar har bare drevet Big Bite på Ski Stoirsenter siden juli, men allerede har spisestedet økt omsetningen med 25 prosent sammenlignet med fjoråret. Foto: Rolf-Otto Eriksen
TIL SALGS: Restauranten La Paz i Son er lagt ut for salg. Foto: Birgitte Henriksen
SUKKERBOMBE: Mens 1,5 liter Sprite i Østerrike inneholder 11 sukkerbiter (28,5 gram), inneholder samme produktet hele 59 sukkerbiter (151,5 gram) i Norge. Det er en forskjell på hele 123 gram. Fedmeekspert Jøran Hjelmesæth mener norske brusprodusenter bør gjøre mer for å redusere sukkerinnholdet.
VANSKELIG: Ahmad Omran Mansoor synes Mattilsynet er vanskelig å ha med å gjøre. Foto: Tor-Arne Dunderholen
TIL FINALE: Åse Marit Thorbjørnsrud viser fram flasken med dessertvin som nå skal konkurrere om mer heder og ære i Stavanger. FOTO: Ole Jonny Johansen
MULIG MATFORGIFTET: Etter et måltid på Burger King ble fire av fem jenter syke. Foto: Carina Sofie Pevik
SOMMERMAT: Benedicte Mantovani (24) selger ikke bare ribbe til jul. Kilovis av de knasende sprø kjøttstykkene går unna i sommervarmen. Foto: Per Langevei
ANSATT: Sarinya Moonkhad er en av de du vil treffe i Roys Streetfood i Son. Foto: Tore Kubberød
INDISK MAT: Javi Ahmad på kjøkkenet ved Bombay Masala der Shadat Husein er kokk. FOTO: Ole Jonny Johansen
PUSSER OPP: Tommy Pham går igang med oppgraderingen av lokalene til Oppegård sushi & wok denne uken. Foto: Vivi Rian
TREKKES TILBAKE: Det er slike flasker som trekkes tilbake. Foto: Matportalen.no