ÅS: Mattilsynet kontrollerer til stadighet spisesteder i Ås, og turen denne gangen kom til Charlies Diner i Ås.

Spisestedet, som holder til på Rådhusplassen 33 i Ås, fikk besøk av kontrollørene den 19. januar, og her var alt under kontroll og slik det skulle.

Dermed kunne restauranten innkassere sitt første smilefjes. Du kan lese hele kontrollresultatet ved å følge denne lenka

Charlies er forøvrig ikke det eneste stedet som har fått smilefjes den siste tiden. Den 26. januar fikk Babylon Pizza besøk, og heller ikke her var det noe å utsette. Den 24. januar fikk Sushi Ko besøk, og også de fikk smilefjes. Det er en oppgradering fra strekmunnen som stedet fikk under konrollen den 20. desember i fjor.

Fikk strekmunn

Fullt så bra gikk det ikke for Desi Zaiqa på RÅdhusplassen 2, som endte opp med strekmunn i sin første kontroll. Under kontrollen avdekket Mattilsynet mangler ved interne styrings- og kontrollrutiner for å sikre trygge matvarer, og det var også mangler ved hygienisk standartd på lokaler, innredning eller usttyr, og mangler ved toalett- og garderobeforholdene av betydning for mattryggheten.

Spisestedet fikk også påpakk for mangler ved rutiner for oppbevareiing og håndtering av mat for å hindre forurensing, og mangler ved rutiner for å sikre at mat oppbevares ved tilstrekkelig lav temperatur.

Du kan lese kontrollen av dette stedet i sin helhet ved å følge denne lenka

Besøkte også Breivoll

Også Breivoll gård har hatt besøk av kontrollørene i anuar. Den 26. januar stakk Mattilsynet innom det flotte stedet på Vinterbro, og også her var alt i orden, ifølge rapporten.

Mattilsynet har forøvrig ikke hatt noen kontroller den siste tiden verken i Ski, Oppegård, Langhus, Kråkstad eller på Greverud den siste tiden.

Flere lokale nyheter