Mattilsynet: To nye hunder er døde

Av

Fram til søndag formiddag har Mattilsynet mottatt fire nye meldinger om syke hunder med lignende symptomer på sykdom. To av dem er døde.

DEL

– En av hundene ble avlivet grunnet sykdommens akutte forløp, og en døde før den kom til veterinærklinikk. Meldingene kommer fra Møre og Romsdal, Vestfold, Buskerud og Nordland, opplyser Mattilsynet i en pressemelding søndag formiddag.

Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden.

Mattilsynet har mottatt informasjon om sykdomstilfeller med lignende symptomer fra Oslo, Akershus, Nordland, Vestfold, Aust-Agder, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Buskerud, Hedmark, Rogaland, Østfold, Sogn og Fjordane og Telemark.

Mattilsynet understreker at så vidt de har oversikt over, er det ikke er noen unormal forekomst av disse symptomene andre steder enn i Oslo-området. Prøvesvar på de obduserte dyrene vil ikke være klare før til uken.

Veterinærinstituttet og Mattilsynet vil nå sende ut en spørreundersøkelse til veterinærklinikker, for å samle inn mer detaljerte opplysninger om sykdomstilfellene.

Mattilsynet opplyser at de har gjort en mindre, men bredere forundersøkelse og har innhentet detaljert informasjon fra et lite utvalg tilfeller. Resultatene pekte ikke på tydelige fellestrekk, og undersøkelsen utvides nå for å innhente informasjon fra flere veterinærer.

LES OGSÅ: Ytterligere to hunder døde av mystisk hundesykdom

LES OGSÅ: Roar fra Ski mistet hunden sin etter en skogstur på 70-tallet: - Symptomene var helt like. Den døde i løpet av 24 timer

LES OGSÅ: Forrige tirsdag kom Saki (5) til Kolbotn dyreklinikk med kraftig blodig diaré: – Man blir desperat og fortvilet

LES OGSÅ: Minst 20 hunder døde på Østlandet – AniCura Follo Dyreklinikk i Ski ber folk være obs etter sykdomsutbrudd

Artikkeltags