Gå til sidens hovedinnhold

MC-ravnene ble tatt godt imot på Tyrigrava

Natteravnene på Langhus og Ski vil gjerne ha flere MC-ravner. De ble tatt godt imot da de hadde stand under sesongpremieren på Tyrigrava onsdag kveld.

Artikkelen er over 3 år gammel

MC-ravnene i Ski og Langhus har markert seg i Oslo-områdets motorsykkelmiljø.

GAMLE MOSSEVEI: Natteravnene i Ski og på Langhus ønsker seg flere medlemmer til et hyggelig og sosialt miljø med natteravning på MC.

Derfor hadde de også stand under sesongpremieren på Tyrigrava onsdag kveld. Responsen var god fra motorsyklistene.

- Det er første gang vi har hatt stand her. Vi har fått det første medlemmet allerede, sier Kristina Bjergsrud Eikebråten, selv MC-ravn siden i fjor.

Jo flere, jo bedre

Hun sto på stand sammen med Fredrik Gundersen, og fikk god respons fra MC-førerne som var bortom.

Kjører du MC og bryr deg om ungdom? Da kan dette være noe for deg. Siden du har motorsykkel, er du heller ikke avhengig av å bo i nærområdet.

- Du trenger ikke nødvendigvis det. Vi som holder på i Ski og Langhus, dekker også Ås hvis vi er mange nok til å dele oss i to. Jo flere vi er, jo bedre er det, sier Kristina Bjergsrud Eikebråten.

61 medlemmer

På medlemssiden på Facebook er de nå 61 personer.

- De aller fleste av dem kjører MC med oss. Det handler om å få dem til å kjøre en kveld eller to, så får vi dekket hele sesongen, sier hun.

- Kjører dere de samme rutene som Natteravnene til fots, eller når dere over andre steder?

- Det er litt overlapp og litt utenom. Vi dekker Tusse på Oppegård-siden, Breivoll og Nygård hvor det er mye aktivitet på kveldene, sier Kristina Bjergsrud Eikebråten.

- Hyggelig å møte andre

Har du også lyst til å bli med, er det bare å sende en mail til skilanghusmc@natteravn.no eller lese mer på Facebook-siden Ravnene Langhus/Ski. Eller på de respektive sidene til Natteravnene i Ski og Natteravnene på Langhus.

- Det er så hyggelig, både å møte ungdom og møte andre med de samme interessene. Det er en veldig ålreit måte å sosialisere seg på, sier Kristina Bjergsrud Eikebråten.

Dette er en natteravn

En natteravn er en helt alminnelig, voksen person med sunn fornuft.

Bidrar til et godt oppvekstmiljø for barn og unge i nærområdet.

Vandrer ute i gatene på kvels- og nattetid.

Bryr seg om barn og unge ved å være til stede for dem når de trenger det.

Observerer, lytter, gir veiledning og hjelp når barn og unge tar kontakt.

Er edru og rusfri, blid og vennlig.

Er inkluderende og politisk og religiøst nøytral.

Natteravning handler om å være til stede for barn og unge når de ferdes ute på kvelds- og nattetid, ta ansvar og vise medmenneskelig omsorg når de unge trenger det.

Det handler også om at vi sammen kan være med på å skape trygghet, trivsel og tilhørighet i vårt lokalsamfunn slik at barn og unge får en tryggere oppvekst.

Som natteravn får du anledning til å diskutere med og lære av andre foreldre. Du får et innblikk i dine barns verden utenfor hjemmets trygge vegger og kunnskap om hva de unge er opptatt av. Det er en av grunnene til at Natteravnene i dag regnes som Norges største og kanskje viktigste voksenopplæringsprosjekt.

Natteravnenenes tilstedeværelse bidrar også til å redusere vold, hærverk og kriminelle handlinger, og de fleste natteravngrupper samarbeider godt med det lokale politiet. Natteravnene regnes i dag som et av Norges største og viktigste voldsforebyggende prosjekt.

Natteravnene er ikke et borgervern eller reservepoliti, og de blander seg ikke inn i uroligheter, men kontakter hjelp om nødvendig.

Alle voksne med sunn fornuft kan bli natteravner, uansett alder, kjønn, utdanning, fysisk handikap, religion eller etnisk bakgrunn.

Kommentarer til denne saken