FOLLO: Det har vært en forholdsvis rolig helg i denne delen av Øst politidistrikt. Men det har vært noen hendelser i trafikken. Rett før klokken seks fredag kveld fikk politiet melding om et trafikkuhell på Frogn, hvor en jente var blitt påkjørt.

– Kort fortalt er det en jente som skal være påkjørt. Det er ikke tatt beslag i førerkort, så det er tegn som tyder på at det kan ha vært en situasjon der det ikke åpenbart er førers feil, uten at jeg kan si noe mer om det, fortalte operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til Amta samme kveld.

MC-ulykke

Lørdag ettermiddag var en motorsykkel og en bil involvert i en ulykke på Fv120 i Enebakk.

Innsatsleder Turid Øygarden i Øst politidistrikt fortalte til ØB at det satt to personer i bilen og to på motorsykkelen.

– De på motorsykkelen er fraktet til sykehus med ambulanse. Skadegraden er uavklart, men de var ved bevissthet, fortalte hun.

Personene i bilen skal ha vært fysisk uskadet, men sjåføren var sterkt preget av hendelsen. Ulykken nær avkjøringen til Lysern strandpark skjedde ifølge vitner i forbindelse med at MC-føreren skulle gjøre en forbikjøring.

LES OGSÅ: To fraktet til sykehus etter MC-ulykke

Her kan du høre Øygarden forteller mer om hendelsen:

Russ

Natt til søndag fikk politiet i Øst politidistrikt en del telefoner fra hele distriktet om høy musikk fra russen. I og med at bussene rullet rundt i Follo, forflyttet også støyen seg.

– Nå er det bare noen få dager igjen til 17. mai, og da er det ikke lenge igjen med rulling med høy musikk, sa operasjonsleder Finn Håvard Aas til ØB søndag morgen.

Natt til mandag var det roligere. Da kom det bare melding om russestøy på en adresse i Ytre Enebakk.

– Vi var ute og snakket med dem, og de fikk pålegg om ikke å spille mer musikk i nærheten av boligfeltet der. Vi fikk ikke mer klager, så det virker som om det har gått greit, sa oppdragsleder Halvor Andersen til ØB mandag morgen.

Russ som ØB har snakket med, har imidlertid uttrykt frustrasjon over at de opplever at politiet har vært for strenge.

– Jeg føler at de har en dårlig innstilling til oss, og vi opplever at politiet har vært ute etter oss fra starten og ikke gir oss en sjanse, sier Sæve, sa Emma Helen Sæve.

Les mer om hvordan de føler seg behandlet – og hva politiet svarer – i denne saken:

Av veien i rus

Ved to-tiden natt til søndag fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt av veien i Åsveien. Bak rattet satt en mann i 40-årene. Han ble ikke skadet i uhellet, men det viste seg at han var påvirket av narkotika. Utforkjøringen endte med førerkortbeslag og en tur til legevakten for blodprøve.

LES OGSÅ: Mistet førerkortet etter å ha kjørt i 127 km/t

Også en mann i 20-årene fra Romerike må belage seg på en periode uten førerkort, etter å ha blitt tatt i 127 km/t på E6 ved Taraldrud, hvor det ikke er lov til å kjøre fortere enn 90 km/t.

– Siden mannen allerede hadde prikker på førerkortet, ble det beslaglagt, fortalte operasjonsleder Finn Håvard Aas ved Øst politidistrikt til ØB søndag morgen.

LES OGSÅ: Mann i 40-årene kjørte av veien i narkorus

Mange råkjørte på E18

Som ØB skrev tidligere mandag, hadde UP en kontroll på E18 ved Brekkåsen i Nordre Follo søndag kveld. Politiet i Øst meldte om kontrollen klokken 22:28 søndag. Kontrollen endte med 47 forenklede forelegg, og tre personer fikk førerkortene sine beslaglagt. Den høyeste farten som ble målt, var 120 km/t.

LES OGSÅ: Mange tatt for råkjøring

Ruteknusing

For utenom klagen på støyende russ i Ytre Enebakk, har ikke politiet mye å melde om fra denne delen av politidistriktet natt til mandag. Politiet fikk imidlertid melding om ruteknusing på den nedlagte Såner ungdomsskole i Vestby.

– Det var noen ungdommer vi kom i kontakt med der, som vel hadde tatt tilhold i bygget, fortalte oppdragsleder Halvor Andersen i Øst politidistrikt til ØB mandag morgen.

Den ene personen hadde noen skader.

– Det er uvisst om det kom av ruteknusing. Vedkommende ble overtatt av helsevesen, forteller han.

Det er ikke mistanke om at skadene skyldes bruk av vold.

– Det er kun snakk om skadeverk. Det blir opprettet sak, forteller han.

LES OGSÅ: Ruteknusing på gammel skole – én skadet