Motorsyklistenes aksjon for å bli sett i trafikken regnet bort

Kaldt: Arne Jeksrud, Geir Strand. Are Kjersem, Solveig Haugland og Erik Enock, tok tilhold under taket på Statoil, i stede for å aksjonere i det sure været. 3 grader og regn er ikke det optimale MC-været, konkluderte dem.  FOTO: Bjørn V. Sandness

Kaldt: Arne Jeksrud, Geir Strand. Are Kjersem, Solveig Haugland og Erik Enock, tok tilhold under taket på Statoil, i stede for å aksjonere i det sure været. 3 grader og regn er ikke det optimale MC-været, konkluderte dem. FOTO: Bjørn V. Sandness

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI: Planen for Ski MC-Klubb var å markere «Se Oss-aksjonen», med det var før Yr sendte ut flom-varsel og værgudene bare hadde 3 varmegrader å tilby.

– Vi skal kjøre rundt med store flagg og gjøre oss synlig i trafikken, men vi synes ikke dette er noe optimalt MC-føre, forteller Solveig Haugland.

 Erfaringen til MC-folkene, er at bilistene ikke er vant med å se motorsykler i trafikken på denne tiden av året.

– «Usynligheten» vår er verst på våren. Det virker som om bilistene har glemt oss. De ser etter det de er vant med å se, og det er ikke oss, mener Are Kjesem.

Den vanligste situasjonen er at bilføreren ikke overholder vikeplikten eller på annen måte overser motorsykkelen. Dette gjelder særlig tidlig på våren når bilførerne er uvante med tohjulingene, og motorsyklistene i tillegg er litt rustne etter en lang vinter uten kjøring. Ofte blir det bare små bulker på bilen, mens motorsyklisten som regel havner på sykehus. Undersøkelse viser at «SE OSS»-problemet best løses gjennom stadige påminnelser til bilførerne om at MC og moped finnes i trafikkbildet, slår Norsk motorsykkel union fast.

- Motorsyklistene tar selvfølgelig ansvar og kompenserer for bilførernes feilhandlinger gjennom aktpågivenhet, plassering, kjøremåte og bremseberedskap. Men i følge TØIs rapport er det er aller mest og hente på å skape større bevissthet om motoriserte tohjulinger hos bilførerne. Også SWOVs undersøkelse sier at "SE OSS" problemet best løses gjennom stadige påminnelser til bilførerne om at MC og moped finnes i trafikkbildet, mener MC-folket.

Derfor har Norsk Motorcykkel Union (NMCU) organisert "SE OSS" kampanjer siden midten av 90-tallet. Disse "SE OSS"-kampanjene arrangeres landet rundt når MC-sesongen starter i hvert enkelt fylke.

Artikkeltags