Mdg vil ha videokonferanserom på bibliotekene i Ski og Kolbotn

Hans Martin Enger og Viken MDGs førstekandidat Kristoffer Robin Haug var på bedriftsbesøk hos en av de verdensledende videokonferanseleverandørene, Cisco på Lysaker, for å lære mer om videokonferanse.

Hans Martin Enger og Viken MDGs førstekandidat Kristoffer Robin Haug var på bedriftsbesøk hos en av de verdensledende videokonferanseleverandørene, Cisco på Lysaker, for å lære mer om videokonferanse. Foto:

Mdg vil etablere videokonferanserom på bibliotekene som kan brukes for små bedrifter og eventuelt ved hjemmekontor.

DEL

SKI/OPPEGÅRD: – Ikke bare fører økt bruk av videokonferanse over korte og lange distanser til store reduksjoner i klimautslipp, men det gir også store økonomiske innsparinger, innsparinger i reisetid og mindre køer, sier MDGs ordførerkandidat Hans Martin Enger.

– Det grønne skiftet er avhengig av omstilling på mange områder. Vi mener at det å gi innbyggerne smakebiter på det som kan fungere, og som attpåtil gir innsparing i både tid og penger, vil bidra til å gjøre omstillingen enklere.

MDG ønsker å legge opp til å etablere et slikt rom på bibliotekene i Ski og Kolbotn.

– Med utgangspunkt i et eksisterende møterom kunne man tilpasset det med høykvalitets videokonferanseutstyr og programvare, og et enkelt webbasert bookingsystem. Videokonferanse med gode fasiliteter gir bedre opplevelser enn manges erfaring med Skype og FaceTime, og nettopp det å la brukerne oppleve dette vil forhåpentligvis gjøre viljen til å øke bruken av det større.

Og de tror det er et marked for det her.

– Mange bruker allerede bibliotekene som kontorplass, og dessuten kunne rommene også brukes til kommunikasjon mellom tettstedene Ski og Kolbotn for kommunens egne ansatte, hvor nye kommunikasjonssystemer uansett er på trappene.

MDG Vikens toppkandidat Kristoffer Robi Haug mener at ideen også har potensial til å brukes mange steder.

– Dersom er utprøving i Nordre Follo viser at dette gir gode resultater, er det ingenting i veien for å gjøre dette i biblioteker over hele fylket, og i resten av landet for den del. Dette er kreativ delingsøkonomi som kan gjøre livet enklere for folk og småbedrifter flest, sier han.

Artikkeltags