Trosser sykdom – går på jobb

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vi er samvittighetsfulle overfor arbeidsgiveren vår.

DEL

Tre av fire har gått på jobben selv om de har vært syke de siste 12 månedene. Kvinner går på jobb fordi mange er engstelige for sjefen sin, mens menn trives bedre på jobb enn hjemme, ifølge helsekjeden Lifes helsebarometer.

Vi tar hensyn

I undersøkelsen om kosthold, trening og helse svarer kun 20 prosent at de aldri går syke på jobb.

– Norske arbeidstakere er åpenbart samvittighetsfulle, og tar hensyn til både overordnede og kolleger før de bestemmer seg for å være hjemme på grunn av sykdom. For de fleste er det nok viktigst rett og slett å holde seg frisk fordi de liker jobbene sine, sier Totto Solvang i Life.

Det er påfallende stor forskjell mellom kvinner og menn i undersøkelsen. Over dobbelt så mange menn (31 prosent) som kvinner (13 prosent) synes det er mer gøy å gå på jobb enn å bli hjemme.

Det er også flere kvinner (27 prosent) enn menn (13 prosent) som går syke på jobb fordi de er redde for å gjøre sjefen sint eller skuffet. I tillegg tar kvinnelige arbeidstakere mer hensyn til sine kolleger ved at de heller går på jobb litt syke enn å skuffe kollegene sine.

Aldersforskjell

30 prosent av de unge arbeidstakerne (18-34 år) går heller syke på jobb i frykt for å skuffe sjefen mot 9 prosent av arbeidstakerne over 50 år.

De yngre er også mer redde for å gjøre kolleger sinte eller skuffet enn de over 50 år. De yngre arbeidstakerne er naturligvis mer bekymret for å miste inntekt ved sykdom. Én av tre mellom 18-34 år svarer at de går syke på jobb fordi det er arbeidsoppgaver de må løse, mens nesten én av to over 35 år sier det samme - trolig på grunn av mer ansvar med alderen. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken